FinansWatch

Klumme: Det svære direktørskift

Stine Bosse tager i en ny klumme fat i den delikate afsked med en CEO – og ansættelsen af en ny. For formanden og den øvrige bestyrelse er der mange faldgrubber.

Stine Bosse, tidligere topchef hos Tryg, ser en tendens i toppen af dansk erhvervsliv, hvor tålmodigheden med CEO er blevet kortere i bestyrelseslokalerne.

I et sådant miljø, er der helt afgørende discipliner at mestre som bestyrelsesformand.

Blandt andet er der mange niveauer af opgaver, indeholdende en stor kompleksitet, som man skal tage stilling til, hvis man som formand beslutter sig for sammen med den øvrige bestyrelse at afskedige topchefen.

”Her er det vanskeligt helt at undgå taber/vinder-retorik. For større organisationer, hvor medierne spiller med, søges der efter et offer, en taber eller en syndebuk. Tonen bliver ofte unødig hård, og "kunsten" for formanden bliver ikke at træde på den, der ligger ned. Det klogeste er at rose den leder, der ikke længere skal være i jobbet. Denne har ofte gjort et godt job på flere områder, men nu ses et behov for andre styrker. Forfalder formanden til at nedgøre den afskedigede CEO, kan det falde negativt tilbage på bestyrelsen, der enten selv rekrutterede personen eller accepterede en uhensigtsmæssig adfærd "for længe", hvilket nu om dage bedømmes af kommentatorer, eksperter og tilhørere,” skriver Stine Bosse i sin klumme.

Læs hele klummen her.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs