FinansWatch

Nationalbankdirektør: Jeg vil nå bestyrelsesarbejdet

63-årige Torben Nielsen skifter til april jobbet som nationalbankdirektør ud med en række bestyrelsesposter i finansielle virksomheder. ”Hvis jeg ville prøve noget andet, var det nu,” siger Torben Nielsen.

Det har været en svær beslutning, men alderen har været en afgørende faktor for 63-årige Torben Nielsens beslutning om at forlade Nationalbanken til fordel for en række bestyrelsesposter, siger han til FinansWatch.

Hvad skyldes din beslutning?

”Jeg har fået nogle muligheder for at indtræde i bestyrelser, og det har jeg syntes, var attraktivt. Jeg vil gerne sige, at jeg er meget glad for mit job i Nationalbanken, men set i forhold til min alder var jeg klar over, hvis jeg ville prøve noget andet, var det nu. De fleste bestyrelser har en aldersgrænse på 70 år, og en mand, der er blevet 65, er ikke så attraktiv mere, så jeg var klar over, at det var nu, jeg måtte forholde mig til de tilbud, jeg fik. Men det har virkelig ikke været let, fordi jeg helt ærlig meget glad for mit job”.

Vil søge indflydelse

Hvilke bestyrelser skal du indtræde i?

”Jeg kan sige, at de ligger inden for det finansielle område, men mere kan jeg desværre ikke sige, fordi der også er tale om børsnoterede virksomheder. Der vil komme nogle meddelelser i de kommende dage”.

Hvad ser du mest frem til?

”Jeg glæder mig til at forberede mig på bestyrelsesmøderne og øge indflydelse gennem bestyrelserne. Jeg har erfaring i forvejen via de bestyrelsesposter, jeg allerede har, men nu vil jeg kunne koncentrere mig fuldt ud om den type arbejde”.

Bidraget til blik for omkostninger

Når du kigger tilbage på din tid som Nationalbankdirektør, hvad har så været det mest spændende?

”At følge med i den udvikling, som er foregået. Finanskrisen har været en sørgelig begivenhed, men den har været utrolig spændende at arbejde med, fordi der har været en puls, hvor man virkelig kunne mærke, at der hele tiden skete nye ting, som man skulle forholde sig til. Det har været meget udfordrende”.

Hvad har du særligt bidraget med?

”Jeg synes selv, at jeg har påvirket Nationalbanken i forhold til at se på omkostninger. Ikke fordi der har været et overforbrug, men jeg har været med til at introducere en budgetlægning og en regnskabstruktur i banken, som har gjort, at vi har fået meget bedre blik for omkostninger”.

Tror du, du får flere timer frigivet?

”Nej, mit bud er, at det gør jeg ikke. Min forventning er, at det vil give mig en fuldtidsbeskæftigelse stadigvæk, og det er også det, jeg har ønsket. Jeg har ingen ambitioner om at trappe ned. Det har mere været et spørgsmål om at sige – hvad vil du beskæftige dig med i de sidste år af din karriere?,” siger Torben Nielsen, der er uddannet inden for bankverdenen og oprindeligt kom til Nationalbanken fra Unibank.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs