FinansWatch

IF og Top: Det nordiske slag

Det er oplagt, at IF forsøger at møve sig ind på det danske marked ved stille og roligt at overtage flere og flere aktier i Topdanmark. Det mener tidligere Tryg-direktør Stine Bosse.

Foto: Larsen Stine

Det er ikke underligt, at IF sværmer for Topdanmark. Top er det mest veldrevne selskab i Danmark, som IF er det i Norden. IF er dog altid konfronteret med deres relativt lille danske forretning, som er reminiscenserne af det engang hæderkronede Kgl. Brand. Derfor er IF naturligvis interesseret i at gøre sit nordiske puslespil færdigt.

Ikke for enhver pris nej, men ved at købe roligt op. De ejer nu knap 30 % og har deres CEO med ved bordet. Pudsigt må det være for alle parter. Tops formand beroliger de urolige aktionærer: "Der tilgår ikke konkurrenten information, der kan kaldes konkurrentinformation". Det må blive ensomt for Thorbjörn at sidde der udenfor døren time efter time ved bestyrelsesmøderne!

Norden er gået hen og blevet det bedst indtjenende forsikringsmarked i verden, målt på tid og stabilitet. Måske hænger det sammen med, at vi er vant til en velfærdsmodel, hvor vi gerne betaler skat for at få tryghed. Og det hænger sammen med, at meget betydelige dele af de nordiske forsikringsmarkeder er konsoliderede i børsnoterede selskaber. Mere end 50 % af markedet er børsnoteret og oplever derfor ikke, som i andre dele af EU for eksempel, at de gensidige forsikringsselskaber sætter en grænse for, hvor højt præmierne kan komme op.

Hvis man dertil lægger, at IF har investeret i et IT-system, der går på tværs af landegrænser, så må man se for sig, at de har en meget stærk case. Derfor er der ikke mere larm i spørgsmål om habilitet. Alle vinder i sidste ende på denne case. Også Top, for de får en gammel drøm opfyldt og bliver størst i Danmark. Ikke som Top, men som en del af IF.

Det bliver spændende at følge, hvad der sker de kommende år. De dygtigste folk i Norden er i dag samlet i eller kontrolleret af IF. Konkurrencen er under kontrol, og der er ikke tegn på egentlige game changers lige rundt om hjørnet. Så mon ikke festen for aktionærerne fortsætter.

Nyt Topdanmark-medlem afviser snak "på den lange bane"

ATP formaner Topdanmarks bestyrelse

ATP: Tvangskøb, hvis If spiller aktiv rolle i Topdanmark

Oprørere taber slag om Topdanmark-bestyrelse 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs