FinansWatch

Klumme: Invasionen af Ukraine har ændret bagtæppet for ESG

Også for investorerne er der et før og efter 24. februar, hvor Rusland invaderede Ukraine. Med stigende råvarer- og energipriser er der vendt op og ned på bagtæppet for ESG. Den grønne omstilling af energiforsyningen bliver accelereret af EU, men på den korte bane kan der være tilbageskridt, skriver Jan Eggertsen, chef for Europa og Mellemøsten hos T. Rowe Price, i en klumme.

Foto: PR

Ruslands invasion af Ukraine er først og fremmest en humanitær krise, som påvirker os alle – men mest af alt de, som er fanget i konflikten. Invasionen har over de sidste par måneder både ændret den geopolitiske situation og rystet markederne.

Stigende råvarer- og energipriser, bekymringer for sociale og menneskelige konsekvenser samt usikkerhed om energiforsyningen i Europa spiller alt sammen ind på den virkelighed, som investorerne ser ind i. Og det ændrer fundamentalt bagtæppet for vigtige politiske beslutninger i Europa. Beslutninger, der sætter en retningen for, hvordan ESG udvikler sig.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs