FinansWatch

Klumme: Helbred frem for hus – de bløde forsikringer vinder frem

Forsikring har altid handlet om tryghed, men kundernes definition af tryghed forandrer sig. For tiden er der et stærkt stigende fokus blandt danskerne på at forsikre helbred, alderdom og jobtryghed. Det kalder på konstant udvikling i branchen, når de forsikringsprodukter, der vokser mest lige nu, slet ikke fandtes for få år tilbage.

Nye, mere bløde forsikringsprodukter vinder frem til, og det stiller krav itl forsikringsbranchen, skriver Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring, i denne klumme. | Foto: PR/Købstædernes Forsikring

Hvor vil forsikringsvæksten komme fra i år? Min klare forventning er, at vi igen i år vil se de største stigninger på de såkaldt ’bløde værdier’. Vi har set tendensen igennem nogle år nu; danskerne forsikrer i stigende grad deres helbred, liv, alderdom og tryghed på arbejdsmarkedet. Hos os i Købstædernes Forsikring er status lige nu, at de bløde forsikringer vokser langt mere i antal end de klassiske ’hårde’ forsikringer som for eksempel indbo, bil eller båd.

Tag bare lønsikring som et eksempel. Vi har alene det seneste år oplevet en stigning i salget af lønsikringer til private på 25 procent – endda til trods for, at der er godt gang i dansk økonomi og mangel på arbejdskraft. Ifølge Forsikring og Pension havde over 400.000 danskere i 2020 en lønsikring. Det er en fordobling på kun fire år. Tryghed i dagligdagen er i høj kurs hos danskerne. Faktisk ser vi hos os for tiden en større vækst i salget af lønsikringer og syge- og ulykkesforsikringer end i salget af almindelige indboforsikringer. Det er ret bemærkelsesværdigt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs