FinansWatch

Klumme: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

"Venstre i København vil gerne i dialog for at sikre, at det politiske niveau kan gøre vores for at komme de investorer, der kunne tænkes at kigge på København, i møde," siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester. | Foto: Jens Dresling

FinansWatch har i de seneste dage beskrevet, hvordan flere pensionsselskaber planlægger at investere i såkaldte friplejehjem. Det er absolut glædeligt – for dem har vi brug for i København.

Venstre i København vil gerne i dialog for at sikre, at det politiske niveau kan gøre vores for at komme de investorer, der kunne tænkes at kigge på København, i møde.

København råder i dag kun over tre friplejehjem, og vi har plads til mange flere. Ikke mindst fordi vi kan se, at folk er rigtig glade for dem.

I de kommende år bliver vi langt flere ældre københavnere – og skal ifølge prognoserne bygge op mod 30 nye plejehjem frem mod 2035. Her vil en hjælpende hånd i form af pensionsselskaber, der bygger og måske også friplejehjem, være stærkt velkommen.

Vi ved, at de ældre er glade for friplejehjemmene og gerne vil bo der – og for kommunen ligger der et stort potentiale i på denne måde at mobilisere civilsamfundet.

Derfor skal vi som kommune understøtte friplejehjemmene ved at informere om mulighederne og indgå i seriøs dialog om mulige grunde, ikke mindst i byudviklingsområderne.

Pensionsselskaber planlægger stribevis af investeringer i plejehjem 

Danskerne er utrygge ved offentlige plejehjem – hver tredje vil købe mere service 

Pensionsselskab leger med tanker om at sælge hjemmehjælp og omsorg 

Brancheorganisationer kritiserer kommuner: Manglende transparens hæmmer investeringsmuligheder 

Selskaber "holder alle døre åbne" for forsikringer til hjemmehjælp 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs