FinansWatch

Fælles opråb til finansvirksomheder: Én sag om seksuel chikane er én sag for meget

Den seneste tids debat om seksuel chikane i medierne er et oplagt springbræt til, at finanssektoren kigger sig i selv i spejlet og ser på mulige forebyggelsestiltag. Det skriver chefer i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Forsikringsforbundet og Finansforbundet i fælles indlæg på FinansWatch.

Mariane Dissing, adm. direktør i FA | Foto: PR/FA

De seneste uger er seksuel chikane blevet debatteret intensivt i medierne.

Den massive debat er et oplagt springbræt til, at vi også i den finansielle sektor kigger os i selv i spejlet og vurderer, om der er yderligere tiltag, som kan styrke vores forebyggelse af seksuel chikane i sektoren. 

Lad os med det samme slå fast: Der er utroligt langt mellem sager om seksuel chikane i den finansielle sektor.

En undersøgelse fra Finansforbundet viste i 2018, at to ud af hundrede finansansatte indenfor tre år oplever uønskede seksuelle tilnærmelser på arbejdspladsen, mens en undersøgelse, som Forsikringsforbundet gennemførte i 2019 viste, at én ud af hundrede havde været udsat for seksuel chikane på deres arbejdsplads indenfor for de sidste 12 måneder.

Målt i forhold til andre brancher, er det ganske få sager. Og alligevel er det alt for mange. Én sag er nemlig én for mange.

Derfor udarbejdede vi i 2018 en fælles guide til at håndtering og forebyggelse af seksuel chikane. Seksuel chikane er ganske enkelt uacceptabelt, hvad enten det er kolleger, samarbejdspartnere, kunder eller ledere, som opfører sig upassende.

Pointen er, at hverken medarbejdere eller virksomheder skal acceptere seksuel chikane. Aldrig. Uanset omfang.

Derfor opfordrer vi medarbejdere og virksomheder i finanssektoren til i fællesskab at gennemgå deres forebyggelsesindsatser for at se, om der skal ske justeringer.

Kampen mod seksuel chikane er vigtig for os alle. Og den kamp skal vi tage i fællesskab.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs