FinansWatch

Plads til alle i finanssektoren

Pride Week er vel nok en af årets mest festlige og farverige uger i den danske hovedstad, men bag overflødighedshornet af glimmer og glitter gemmer sig et alvorligt tema, nemlig retten til at være den man er. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør FA, i anledning af Copenhagen Pride Week i denne klumme.

Foto: PR / FA

Retten til at være den man er, er en ret, som de fleste af os tager for naturgivet. Det gælder dog ikke alle.

I en helt ny undersøgelse om transpersoner, homo- og biseksuelles trivsel på arbejdsmarkedet, som Ugebrevet A4 omtalte tirsdag, svarer hver fjerde, at de ikke tør være åben på deres arbejdsplads om deres seksualitet.

Med andre ord føler de ikke, at de kan være den, de er.

I den danske finanssektor har virksomhederne over en bred kam et stort fokus på, at medarbejderne behandles lige, uanset deres forskelligheder. Og ifølge artiklen i A4 oplever kontoransatte da også færre udfordringer end andre grupper.

Alligevel er undersøgelsens resultater en god anledning til at kigge sin virksomhedskultur efter i sømmene. Der er nemlig ingen tvivl om, at forskelle blandt medarbejdere i sig selv kan skabe værdi for virksomheden.

Gevinsterne er ganske enkelt store for de virksomheder, hvis arbejdspladskultur rummer, værdsætter og fremmer mangfoldighed. Virksomhedernes rekruttering bliver styrket, deres trivsel løftet og produktiviteten øget.

For mig symboliserer Pride Week netop værdien, styrken og nødvendigheden af mangfoldighed, bredde og rummelighed på arbejdsmarkedet. Også i finanssektoren, hvor vi har - og skal have - plads til mennesker, der kan og vil. Uanset deres seksualitet. 

God Pride! 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs