FinansWatch

Finansansatte er ikke uærlige

KLUMME: I et fælles indlæg svarer formanden for Finansforbundet og den adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening igen efter historie om, at "uærlige studerende" vil arbejde i finanssektoren.

Kent Petersen, formand for Finansforbundet og Mariane Dissing, adm. direktør, Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) | Foto: PR

”Uærlige studerende vil arbejde i finanssektoren”.

Sådan lyder overskriften i et telegram fra Ritzau, som flere medier har bragt hertil morgen, inkl. FinansWatch.

Baggrunden for historien er et dansk studie, som fire forskere fra Københavns Universitet (KU) har gennemført blandt studerende, der læser jura, økonomi og statskundskab på netop KU.

Forskernes konklusionen er ifølge Ritzau, at ærlige studerende primært går efter et job i den offentlige sektor, når deres eksamensbevis er i hus.

Modsat går uærlige studerende primært efter et job i den private sektor, især i finanssektoren, når de har bestået studiets sidste eksamen.

Vi har ikke grund til at sætte spørgsmålstegn ved forskernes studie. Til gengæld vil vi advare kraftigt imod at strække konklusionerne til noget, de ikke kan holde til, selvom det sikkert kan være fristende for nogle.

Pointen er, at forskernes konklusion måske nok kan sige noget om de studerendes opfattelse af finanssektoren, men den siger altså intet om virkeligheden i sektoren. Og i en tid med en del alvorlige historier om finansielle virksomheder, har fremstillingen af den egentlige dagligdag og kultur trange kår.

Der har uden tvivl været problematiske sager. Det erkender vi blankt. Men virkeligheden er, at finanssektoren altoverskyggende er befolket med hæderlige, ordentlige og ansvarsfulde mennesker, der ikke kunne drømme om at snyde på vægtskålen, men derimod brænder for at passe deres arbejde og gøre en positiv forskel for kunder og samfund.

Virkeligheden er også, at ansættelsesforholdene i sektoren er nogle af de mest gennemregulerede på det danske arbejdsmarked. Eksempelvis er der til langt de fleste finansansatte et krav om, at de har en ordentlig privatøkonomi.

Derfor er der sådan set også kun at sige til de uærlige studerende: Drop drømmene om en finanskarriere!

Nyt studie: Uærlige studerende vil arbejde i finanssektoren 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs