FinansWatch

Dyrt at udelukke udenlandske talenter

KLUMME: Det nytter ikke at bevare hindringer for danske virksomheders adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch.

Mariane Dissing Foto: PR

Forleden udløb høringsfristen for regeringens forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

Lovforslaget er et forsøg fra regeringens side på at udmønte deres udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

Det bliver et slag, som regeringen næppe vinder i folketingssalen.

Positionerne i debatten er ganske enkelt for fastlåste, samtidig med at mulighederne for kompromisser forsvinder længere og længere ud i horisonten, jo tættere vi kommer på et folketingsvalg.

Udfordringen med manglen på arbejdskraft er ellers til at få øje på. Det gælder også i finanssektoren.

Tal fra FA viser, at tæt på hver tredje (31 procent) virksomhed har udfordringer med at rekruttere og fastholde it-medarbejdere, mens det samme er tilfældet for 26 procent af virksomhederne, når det kommer til compliancemedarbejdere.

Det er en uholdbar situation, fordi kampen om fremtidens vækst i høj grad handler om adgangen til dygtige hoveder. Også de udenlandske.

Derfor nytter det ikke at bevare hindringer for danske virksomheders adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Hindringer, som ikke kun består af den meget omdiskuterede beløbsgrænse, men også om tungt bureaukrati og kompleks lovgivning.

I sidste ende kan det blive dyrt for vores konkurrenceevne, at et flertal i Folketinget ikke vil afhjælpe arbejdskraftmanglen ved at lette danske virksomheders adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere