FinansWatch

Lehman Brothers – krakket som skabte et fintech boom

KLUMME: Finanskrisen og den teknologiske udviklings efterfølgende raketaccelereration var en afgørende faktor for skabelsen af fintech sektoren, som man kender den i dag. Det skriver Tobias Holger Hansen fra fintechfirmaet Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Foto: PR

I september var det 10 år siden, at investeringsbanken Lehman Brothers gik konkurs. Konkursen sendte som bekendt chokbølger gennem den internationale finansverden og startede en kædereaktion på finansmarkederne. De negative konsekvenser omfattede blandt andet flere bankkrak, konkurser, faldende boligpriser, stigende ledighed og en generel økonomisk afmatning.

I forbindelse med tiåret for finanskrisen, er der blevet sagt og skrevet meget om de afledte konsekvenser af finanskrisen. En af de mindre omtalte, men positive konsekvenser er, at det nuværende fintech boom er opstået i kølvandet på finanskrisen og langt hen ad vejen en direkte konsekvens af Lehmans krak.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs