FinansWatch

Vi skal ikke udelukke talenter

Finanssektorens Arbejdsgiverforening mener ikke, at det er det rigtige at gøre i forhold til situationen på det danske arbejdsmarked, når regeringen lægger op til at reducere antallet af udenlandske studerende på danske universiteter.

MARIANE DISSING

Regeringen vil reducere antallet af udenlandske studerende på danske universiteter. Det har uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) netop meldt ud.

Beslutningen kommer efter, at en analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet har vist, at 4 ud 10 nyuddannede fra de engelsksprogede kandidatuddannelser har forladt Danmark to år efter, at de har afsluttet deres uddannelse.

Dermed kommer de kompetencer og den viden, de har tilegnet sig på de danske universiteter, ikke i spil på det danske arbejdsmarked. Det er selvsagt et problem.

Men i en situation med tårnhøj beskæftigelse og mangel på specialister på det danske arbejdsmarked, er løsningen ikke at reducere antallet af udenlandske studerende på de danske universiteter.

I stedet for at smække døren i, skal vi motivere de dygtige udenlandske studerende til at slå sig ned i vores land og bruge deres viden og evner i danske virksomheder. Vi skal kort sagt gøre de udenlandske kandidater til en del den talentmasse, som danske virksomheder - ikke mindst i finanssektoren - rekrutterer fra.

Regeringen bør derfor få kortlagt, hvilke tiltag der skal til, for at de vil blive i Danmark efter endt uddannelse.

Bundlinjen er, at vi skal se de udenlandske studerende som en mulighed, der skal fastholdes. Ikke som et problem, der skal holdes ude!

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere