FinansWatch

Kvinder i topledelsen styrker bundlinjen

KLUMME: Fokus skal ikke være på kvinder som ofre, men derimod ressourcer, som er afgørende for virksomhederne. Det skriver Mariane Dissing fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch i anledning af konferencen Womenomics.

Mariane Dissing

I dag løber konferencen Womenomics af stablen i København. Det er en konference, som stiller skarpt på kønsdiversitet i topledelser. I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) deltager vi i Womenomics sammen med en række andre virksomheder og organisationer, eksempelvis Finans Danmark.

Det forfriskende ved Womenomics er nemlig, at fokus ikke er på kønsdiskrimination, som ellers meget tit og i øvrigt ofte ganske ensidigt bliver hivet frem som årsag til, at andelen af kvinder i landets bestyrelser og direktioner er markant lavere end andelen af mænd. Grundpræmissen for Womenomics er ikke, at kvinder er ofre, men derimod ressourcer, som er afgørende for virksomhederne.

Og netop den store værdi af kønsdiversitet i topledelserne dokumenteres i et hav af undersøgelser. Eksempelvis viser en undersøgelse fra januar, som McKinsey & Company står bag, at virksomheder med flest kvinder i deres topledelse har 21 procent større sandsynlighed for at blive profitable end virksomheder med relativt få kvinder med beslutningskraft i topledelsen.

Med andre ord styrker kønsdiversitet i bestyrelsen og direktionen virksomhedens bundlinje. Og det er et faktum, som virksomheder i finanssektoren er meget bevidste om.

Selvom der stadig langt mellem kvindelige bestyrelses- og direktionsmedlemmer i sektoren, er fødekæden til topposterne nemlig stærkere end nogensinde. Vores tal viser, at andelen af kvindelige ledere på overordnet ledelsesniveau, som er niveauet lige under topledelserne, er steget fra 16 procent i 2006 til 25 procent 2016.

Med andre ord er det ikke blot lykkedes finansvirksomhederne at rekruttere dygtige kvindelige talenter, men også at skabe attraktive karriereveje for dem, så de er blevet i sektoren.

Den kurs skal vi fortsætte.

Finanssektoren skriger på flere compliance- og it-folk

Regelræs og massive forandringer stiller større krav til finansansatte

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere