FinansWatch

Jan Eggertsen

Klumme: Stigende ulighed udfordrer vækst og velfærd

Det er særdeles uhensigtsmæssigt, at S'et i ESG har en tendens til at træde lidt i baggrunden, skriver Jan Eggertsen, chef for Nordeuropa & Mellemøsten hos finanshuset T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Klumme: Corona – fem stadier gennem krisen

Benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept. Sådan lyder Kübler-Ross-modellen – også kendt som de fem stadier af sorg. En velkendt metode til at skitsere den serie af følelser, som mange syge patienter gennemgår lige inden døden eller som opleves af dem, der har mistet en elsket.

Robotterne kommer – og de bliver gode kolleger

Med automatiseringens indtog i industriproduktionen i midten af 1800-tallet opstod også frygten for at miste sit job til en maskine. Den angst er i dag langt fra forsvundet. Heller ikke i den finansielle sektor, hvor algoritmer, machine learning og fintech har automatiseret tusinder af job.

Grønne investeringer er ikke sort eller hvidt

KLUMME: Der er en fare for, at komplekse problemstillinger inden for bæredygtige investeringer bliver forenklet i en grad, så det ikke tjener det formål, der egentlig var hensigten, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price i ny klumme på FinansWatch.

Invester i det, du kan se fra kirketårnet

Få år tilbage var et særligt princip udbredt blandt banker og sparekasser. Det blev kaldt kirketårnsprincippet med henvisning til, at forretningsområdet skulle holdes inden for det, man kunne se fra det lokale kirketårn. Handlede man med velkendte folk fra nærmiljøet, blev man ikke taget ved næsen. Det var i hvert fald logikken.

Dør tyre af alderdom?

KLUMME: Tre faktorer peger på et fortsat bull-marked på det finansielle marked, skriver Jan Eggertsen, chef for Central- og Nordeuropa hos T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

I Østen stiger solen op

KLIUMME: Der er grund til som investor at rette blikket mod Japan, der inden for automatisering, AI og Internet of Things er længere fremme end de fleste andre, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price.

Skyklapper koster afkast

KLUMME: Professionelle investorer har "skyklapper" på, når det gælder den geografiske spredning af deres obligationsporteføljer. Dermed går de glip af afkastmuligheder, skriver Jan Eggertsen, chef for Central- og Nordeuropa hos T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Pas på passiviteten

KLUMME: Man skal passe på med de passive investeringer. Sådan lyder meldingen fra Jan Eggertsen fra T. Rowe Price. Han mener, at aktiv investering betaler sig - også i et marked som USA, selvom teorien måske siger noget andet.

Pas på med at overse Japan

KLUMME: Det har i mange år været svært at være optimist omkring den økonomiske udvikling i Japan. Men der ved at ske noget i Solens Rige, skriver Jan Eggertsen, nordisk chef for T. Rowe Price.

Glæd dig til Fed sætter renten op

Klumme: Der er rentestigninger på vej i USA inden for en overskuelig tidshorisont, og det kan sparke gang i væksten og stimulere aktiemarkederne.

Store investorer søger mod Europa – og de er aktive!

Når man jævnligt er i kontakt med investeringsfolk blandt de største institutionelle investorer i Norden fornemmer man tydeligt, at der er et markant stemningsskifte under opsejling. De største investorer i Danmark, Finland, Norge og Sverige har for alvor fået øjnene op for det gamle kontinent.

"Boble-snak er det rene vrøvl"

Klumme: Nuancerne forsvinder i synet på virksomhedsobligationer, som mange har udnævnt til den næste boble. Forskellen ligger, i hvad virksomhederne bruger pengene fra udstedelserne til.

Aktiernes tabte årti går uden om Danmark

Takket været indførslen af, det til tider ikke altid lige populære ”mark to market” princip for godt 10 år siden, står danske pensionsselskaber i dag i en helt unik situation i forhold til resten af Europa.

1 - 25 af 26

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs