FinansWatch

Ord som virker

I finansielle virksomheder kan vi skabe værdi ved at forholde os aktivt til ords betydning. Ikke blot at gøre os mere forståelige, men også at anvende sprogets mangesidige udtryk bedre. Det er min overbevisning indtil det modsatte er bevidst. Men vi kan også skade vores egen troværdighed ved at snyde på sprogvægten.

Christian Jessen | Foto: Skagen Fondene

KLUMME. Kurser og seminarer om fremtidens kommunikation i banker og andre finansielle virksomheder handler ofte om, hvordan vi kommer med. Gerne med på den seneste teknologiske bølge, hvordan vi lærer at kommunikere visuelt og digitalt, tale de unges digitale sprog, skrive forståeligt og samtidig overholde lovgivningens krav. Det er nok at tage fat på, sådan set.

Midt mellem dette er det ofte som om, værdien af selve det danske sprog går tabt. Vores anstrengelser går primært i retning af at luge ud i dårligt sprog, at skrive enkle hovedsætninger uden for mange fagudtryk. Tilsat billeder, grafer, faktabokse, alt sammen præsenteret i et godt layout. Anstrengelserne går sjældnere i retning af at udvide vores sproglige horisont og udtryksregister. Det er i hvert fald min erfaring efter ganske mange år i den finansielle sektor.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs