FinansWatch

Christian Jessen

Kontorproduktivitet!

KLUMME: Hvad skal der til, for at arbejdsopgaverne kan løses hurtigere til glæde for både den enkelte medarbejder og virksomheden? Der kan plukkes lavt hængende frugter også blandt de mest privilegerede finansansatte. Hvilket kan bremse stress og dårlig trivsel.   

Sådan er kapitalismen!

KLUMME: Myterne om harmonisk sameksistens i firmaet mellem kunder, medarbejdere, aktionærer og samfund er i opløsning. Det bærer erhvervspressen præg af.

Det nye sort: Kontanter

KLUMME: Kontantbeholdninger til opsparing har deres fordele sammenlignet med obligationer med kort varighed. Men hvem skal egentlig anbefale dem?

De urørlige eksperter

KLUMME: Pengestærke finansielle koncerner slipper ikke ligeså let gennem mediernes kødhakkemaskine som de små uafhængige, kritiske eksperter.

Realkredittens bukser sprækker

KLUMME: Realkredittens argumenter for at anbefale fastforrentede lån fortæller ikke hele sandheden om det nuværende prisniveau.

Det parallelle aktiemarked

Klumme: Kun få virksomheder vælger at blive børsnoterede i Danmark. Mange vælger i stedet at være på det unoterede marked, der dog ikke giver adgang til almindelige mennesker.

DJØFstortion i Allinge

Klumme: Der er tro på det økonomiske opsving i Danmark, men også udbredt nervøsitet over helbredstilstanden i de finansielle markeder blandt den finansielle sektors topfolk. Finanswatch var til Folkemøde, også kaldet DJØFstortion, i Allinge i den forgangne weekend.

Robotrådgiveren

Fremtidens velhavende private banking kunde møder op bevæbnet med egne it-skabte analyser, som fuldt ud matcher bankens standardiserede rådgivning. Algoritmerne er allerede skabt, de kan levere en full scale formue rådgivning i en hæderlig kvalitet og omsætningen vokser hastigt i både Europa og USA.

Fastkursdogmet

FinansWatch' klummeskribent Christian Jessen ser tilbage på mere end 30 år med fastkurspolitik. Er det tid til et serviceeftersyn?

Rådgivning ud af bankerne

Konsekvensen af bankernes fortsatte udfordringer med at skabe en lønsom drift af privatkunder kan blive, at selve rådgivningsprocessen for private bliver outsourcet eller udskilt af bankerne.

Ord som virker

I finansielle virksomheder kan vi skabe værdi ved at forholde os aktivt til ords betydning. Ikke blot at gøre os mere forståelige, men også at anvende sprogets mangesidige udtryk bedre. Det er min overbevisning indtil det modsatte er bevidst. Men vi kan også skade vores egen troværdighed ved at snyde på sprogvægten.

Fortidens katastrofer

Generaler kæmper altid den foregående krig. Med skrækkelige resultater til følge. Der er mange, som siger det samme offentligt om Finanstilsyn, både i Danmark og i den vestlige verden: At myndighederne altid kæmper den sidste kamp, også når verden har forandret sig.

1 - 16 af 16

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs