FinansWatch

Bent Dalager

Start småt og skalér stort

KLUMME: "Think big – start small", lyder mantraet verden over hos fremsynede medarbejdere, der skal udrulle nye teknologiske løsninger baseret på kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering. Men selvom mantraet lyder lovende, ender virksomheder tit med en tilgang, der kan betegnes som "think small – start small".  Virksomheder har i stedet brug for en ny tilgang, hvor de starter småt, men rent faktisk tænker stort.

Bankernes brug af kunstig intelligens tager fart i 2017

KLUMME: 2017 bliver året, hvor vi vil se en række avancerede teknologier blive kombineret og anvendt på nye måder med vigtige forandringer til følge i den finansielle sektor, skriver Bent Dalager fra KPMG i ny klumme.

Samarbejde med iværksættere er vejen frem for de danske banker

I de seneste år har danske banker set sig udfordret af de mange nye fintech startups, der beskæftiger sig med flere og flere af bankernes indtægtsområder. Men hvis bankerne kun ser på iværksætterne som konkurrenter, vil de gå glip af en gylden mulighed for samarbejde og vækst. Og hvad endnu værre er: De vil overse den egentlige trussel mod deres forretning.

Danmark kan komme med i front som nordisk fintech hub

KLUMME: Tradeshift, Coinify, Crowdcube, Dinero og Lendino er alle eksempler på fintech virksomheder, der har udnyttet digitale muligheder til at skabe innovative og nye forretningsmodeller inden for finanssektoren enten i Danmark eller globalt. Potentialet for denne nye måde at drive finansiel virksomhed på er enormt, og Danmark har en gylden mulighed for at blive en nordisk fintech hub – men vi er ved at sakke bagud.

Banker kan forbedre overskudsgraden med op til 30 pct.

I 2020 vil der være en indtjeningsforskel på op til en tredjedel mellem traditionelle banker, og banker der formår at involvere sig mere i kundernes hverdag, ifølge et studie af Accenture.  Vejen til succes er digital og forudsætter velfungerende it-systemer.

Danske finansvirksomheder sakker bagud digitalt

En app til at overføre penge er ikke nok til fremtidens digitale bankkunder, skriver Bent Dalager fra Accenture i en ny klumme. Det digitale skal integreres langt bedre i forretningsstrategien mener han.

Hvad er en bank?

Begrebet bank er under forandring, og det bør inspirere til nytænkning og innovation i de danske banker, mener FinansWatch' klummeskribent.

Her er morgendagens stjerner i den finansielle sektor

Gennem de seneste år har vi været vidner til en række fyringsrunder i den finansielle sektor. Især bankerne har skåret i besætningen, og det er ikke slut endnu. Hverken hos banker, forsikrings- eller pensionsselskaber.

1 - 12 af 12

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs