FinansWatch

Klummer

Klumme: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

Klumme: Stigende ulighed udfordrer vækst og velfærd

Det er særdeles uhensigtsmæssigt, at S'et i ESG har en tendens til at træde lidt i baggrunden, skriver Jan Eggertsen, chef for Nordeuropa & Mellemøsten hos finanshuset T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Klumme: Automatisering er svaret på flere compliance-opgaver

Det er ikke en simpel opgave, men det er nødvendigt for bankerne at arbejde med automatisering og kunstig intelligens, når det gælder hvidvaskalarmer og cyber-angreb. De vil nemlig kun vokse og blive mere komplicerede, skriver Klaus Jensen fra Accenture i ny klumme.

Klumme: Danske bankers forretningsmodel kan blive presset af techgiganter

Techgiganter som Amazon, Google og Apple har penge, brugere og infrastruktur til for alvor at udfordre banksektoren. Hvordan kan danske finansielle virksomheder imødegå presset fra de store techspillere? Det spørgsmål behandler Robert Bo Jensen, partner i PwC’s afdeling for finansielle services, i ny klumme.

Klumme: Alt for få kvinder på ’topleder-uddannelser’

Det er bekymrende, at kvinder er markant underrepræsenterede på tre uddannelser, der traditionelt er fødekæde til toplederposterne i dansk erhvervsliv. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i ny klumme på FinansWatch.

Klumme: Ansvarlig långivning kræver et nationalt låneregister

Hvis finanssektoren skal leve op til ansvarlig långivning, er det nødvendigt at have de rette værktøjer til rådighed. Med erhvervsministerens seneste undsigelse af et nationalt låneregister, er der umiddelbart ikke meget hjælp at hente hos politikerne. Sektoren er nødt til at stå sammen, når det kommer til et register.

Klumme: Corona – fem stadier gennem krisen

Benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept. Sådan lyder Kübler-Ross-modellen – også kendt som de fem stadier af sorg. En velkendt metode til at skitsere den serie af følelser, som mange syge patienter gennemgår lige inden døden eller som opleves af dem, der har mistet en elsket.

Hvor er de store finansielle innovationsprojekter?

KLUMME: I de kommende år vil vi opleve, at en række nye teknologier modnes i en grad, hvor de bringer et stort vækstpotentiale med sig for den finansielle sektor. Det er dog de færreste organisationer, der har ekspertisen til selv at indfri potentialet. Måske er tiden inde til at tænke innovation på en ny måde i den finansielle sektor?

Robotterne kommer – og de bliver gode kolleger

Med automatiseringens indtog i industriproduktionen i midten af 1800-tallet opstod også frygten for at miste sit job til en maskine. Den angst er i dag langt fra forsvundet. Heller ikke i den finansielle sektor, hvor algoritmer, machine learning og fintech har automatiseret tusinder af job.

Cloud har fået dansk fintech til at smide støttehjulene

KLUMME: Med neobanken Lunar i spidsen er den danske fintech-sektor godt på vej til at gøre sig bemærket i Europa. De spirende fintech-virksomheder kommer med nye forretningsmodeller baseret på cloud-teknologi, som udfordrer de etablerede banker på både agilitet og innovationsevne . Vi kommer til at se meget mere fremover.

Grønne investeringer er ikke sort eller hvidt

KLUMME: Der er en fare for, at komplekse problemstillinger inden for bæredygtige investeringer bliver forenklet i en grad, så det ikke tjener det formål, der egentlig var hensigten, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price i ny klumme på FinansWatch.

Forsikringsbranchen dårligst disponeret for at lykkes med økosystemer

Forsikringsbranchen ligger i højrisikogruppen, når vi taler disruption. Branchen ved det godt, og der er faktisk stor interesse i og vilje til at arbejde med økosystem-tanken, hvor virksomheder gennem digitale redskaber opnår nye muligheder ved at sprænge den oprindelige branches grænser eller indgå helt nye typer samarbejder.

Ordentlig gældsafdækning kan barbere 20 minutter af Luksusfælden

Finanssektoren skal være bedre til at dele data og sikre, at privatkunder ikke ender i en gældsspiral med uholdbare lån. På trods af nye krav i kølvandet på PSD2- og open banking-direktiver, så værner bankerne nemlig stadig om deres data, men gør i værste fald udsatte kunder en bjørnetjeneste.

Invester i det, du kan se fra kirketårnet

Få år tilbage var et særligt princip udbredt blandt banker og sparekasser. Det blev kaldt kirketårnsprincippet med henvisning til, at forretningsområdet skulle holdes inden for det, man kunne se fra det lokale kirketårn. Handlede man med velkendte folk fra nærmiljøet, blev man ikke taget ved næsen. Det var i hvert fald logikken.

Finansielt topmøde i Washington: ”Lower for longer”

I den forgangne weekend var det igen blevet tid til det årlige finansielle topmøde i Washington, hvor den finansielle sektor mødes med tilsyn og centralbanker på kryds og tværs ved henholdsvis IMFs og IIFs årsmøde. Og der var i den grad kommet nye emner øverst på dagsordenen i forhold til tidligere år, hvor diskussioner om den finansielle regulering har domineret.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere