FinansWatch

Klummer

Klumme: Bank- og forsikringsverden bliver fortsat mere udfordret – flere data og analytiske færdigheder vil være en del af redningen

Klimaforandringer og andre kriser er voksende udfordringer for banker og forsikringsselskaber, da en stor del af deres forretning er baseret på fremtidige risici og værdiudvikling. Der stilles større krav til de nødvendige og afgørende risikovurderinger, hvilket igen stiller højere krav til adgang til data og analysemodeller, skriver Henrik Ernlund, Landechef i Danmark hos SAS Institute.

Klumme: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

Klumme: Stigende ulighed udfordrer vækst og velfærd

Det er særdeles uhensigtsmæssigt, at S'et i ESG har en tendens til at træde lidt i baggrunden, skriver Jan Eggertsen, chef for Nordeuropa & Mellemøsten hos finanshuset T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Klumme: Automatisering er svaret på flere compliance-opgaver

Det er ikke en simpel opgave, men det er nødvendigt for bankerne at arbejde med automatisering og kunstig intelligens, når det gælder hvidvaskalarmer og cyber-angreb. De vil nemlig kun vokse og blive mere komplicerede, skriver Klaus Jensen fra Accenture i ny klumme.

Klumme: Danske bankers forretningsmodel kan blive presset af techgiganter

Techgiganter som Amazon, Google og Apple har penge, brugere og infrastruktur til for alvor at udfordre banksektoren. Hvordan kan danske finansielle virksomheder imødegå presset fra de store techspillere? Det spørgsmål behandler Robert Bo Jensen, partner i PwC’s afdeling for finansielle services, i ny klumme.

Klumme: Alt for få kvinder på ’topleder-uddannelser’

Det er bekymrende, at kvinder er markant underrepræsenterede på tre uddannelser, der traditionelt er fødekæde til toplederposterne i dansk erhvervsliv. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i ny klumme på FinansWatch.

Klumme: Ansvarlig långivning kræver et nationalt låneregister

Hvis finanssektoren skal leve op til ansvarlig långivning, er det nødvendigt at have de rette værktøjer til rådighed. Med erhvervsministerens seneste undsigelse af et nationalt låneregister, er der umiddelbart ikke meget hjælp at hente hos politikerne. Sektoren er nødt til at stå sammen, når det kommer til et register.

Klumme: Corona – fem stadier gennem krisen

Benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept. Sådan lyder Kübler-Ross-modellen – også kendt som de fem stadier af sorg. En velkendt metode til at skitsere den serie af følelser, som mange syge patienter gennemgår lige inden døden eller som opleves af dem, der har mistet en elsket.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere