FinansWatch

Klummer

Hvor er de store finansielle innovationsprojekter?

KLUMME: I de kommende år vil vi opleve, at en række nye teknologier modnes i en grad, hvor de bringer et stort vækstpotentiale med sig for den finansielle sektor. Det er dog de færreste organisationer, der har ekspertisen til selv at indfri potentialet. Måske er tiden inde til at tænke innovation på en ny måde i den finansielle sektor?

Robotterne kommer – og de bliver gode kolleger

Med automatiseringens indtog i industriproduktionen i midten af 1800-tallet opstod også frygten for at miste sit job til en maskine. Den angst er i dag langt fra forsvundet. Heller ikke i den finansielle sektor, hvor algoritmer, machine learning og fintech har automatiseret tusinder af job.

Cloud har fået dansk fintech til at smide støttehjulene

KLUMME: Med neobanken Lunar i spidsen er den danske fintech-sektor godt på vej til at gøre sig bemærket i Europa. De spirende fintech-virksomheder kommer med nye forretningsmodeller baseret på cloud-teknologi, som udfordrer de etablerede banker på både agilitet og innovationsevne . Vi kommer til at se meget mere fremover.

Grønne investeringer er ikke sort eller hvidt

KLUMME: Der er en fare for, at komplekse problemstillinger inden for bæredygtige investeringer bliver forenklet i en grad, så det ikke tjener det formål, der egentlig var hensigten, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price i ny klumme på FinansWatch.

Forsikringsbranchen dårligst disponeret for at lykkes med økosystemer

Forsikringsbranchen ligger i højrisikogruppen, når vi taler disruption. Branchen ved det godt, og der er faktisk stor interesse i og vilje til at arbejde med økosystem-tanken, hvor virksomheder gennem digitale redskaber opnår nye muligheder ved at sprænge den oprindelige branches grænser eller indgå helt nye typer samarbejder.

Ordentlig gældsafdækning kan barbere 20 minutter af Luksusfælden

Finanssektoren skal være bedre til at dele data og sikre, at privatkunder ikke ender i en gældsspiral med uholdbare lån. På trods af nye krav i kølvandet på PSD2- og open banking-direktiver, så værner bankerne nemlig stadig om deres data, men gør i værste fald udsatte kunder en bjørnetjeneste.

Invester i det, du kan se fra kirketårnet

Få år tilbage var et særligt princip udbredt blandt banker og sparekasser. Det blev kaldt kirketårnsprincippet med henvisning til, at forretningsområdet skulle holdes inden for det, man kunne se fra det lokale kirketårn. Handlede man med velkendte folk fra nærmiljøet, blev man ikke taget ved næsen. Det var i hvert fald logikken.

Finansielt topmøde i Washington: ”Lower for longer”

I den forgangne weekend var det igen blevet tid til det årlige finansielle topmøde i Washington, hvor den finansielle sektor mødes med tilsyn og centralbanker på kryds og tværs ved henholdsvis IMFs og IIFs årsmøde. Og der var i den grad kommet nye emner øverst på dagsordenen i forhold til tidligere år, hvor diskussioner om den finansielle regulering har domineret.

Fem trends forsikringsselskaber skal forberede sig på

KLUMME: Accenture sætter fokus på, hvilke trends der kommer til at være afgørende for forsikringsbranchen over de næste tre år. Det munder ud i alt fem trends, der alle bærer præg af, at markedet er ved at være så digitalt gennemsyret, at man nærmest kan tale om en post-digital æra, hvor man som forsikringsselskab ikke længere kan differentiere sig ved blot at være digital.

Klumme: Bag regnbuefarver, fest og glitter gemmes en alvorlig sag

Finanssektoren har også et ansvar for, at alle trives på arbejdspladsen. Copenhagen Pride Week er en god anledning til at se virksomhedskulturen efter i sømmene. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør FA, i anledning af Copenhagen Pride Week i en ny klumme.

Plads til alle i finanssektoren

Pride Week er vel nok en af årets mest festlige og farverige uger i den danske hovedstad, men bag overflødighedshornet af glimmer og glitter gemmer sig et alvorligt tema, nemlig retten til at være den man er. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør FA, i anledning af Copenhagen Pride Week i denne klumme.

Klumme: Blockchain kan gøre regulering mere effektivt

Danmark er trods vores høje digitaliseringsgrad ikke førende i arbejdet med blockchain-teknologien. Det skyldes bland andet vores høje tillid til hinanden. Men netop i den finansielle sektor kan blockchain være svaret i stedet for regulering. Det skriver Robert Bo Jensen, partner i PwC’s afdeling for finansielle services i en ny klumme på FinansWatch.

Blockchain kan øge tilliden i den finansielle sektor

Blockchain er en teknologi, der sikrer, at alle parter tydeligt kan se, om der snydes på vægten. Teknologien er derfor et vigtigt redskab i en tid, hvor det bliver stadigt mere afgørende at kunne stole på dem, man handler med, ligesom en større gennemsigtighed kan være med til at fremme tillid. Blockchain kan derfor være et fokusområde i bestræbelserne på at øge tilliden til den finansielle sektor.

Compliance kræver nytænkning

KLUMME: Omkostningerne til compliance stiger og stiger. Men det er skruen uden ende blot at ansætte flere medarbejdere - ny teknologi og outsourcing er også en del af løsningen. Det skriver Klaus Jensen, Banking Practice Lead fra Accenture om i denne klumme.

Sund virksomhedskultur i banker – kan det reguleres?

KLUMME: Bankerne skal nu udarbejde en politik for sund virksomhedskultur, som Finanstilsynet skal føre tilsyn med. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, gennemgår den nye lovgivning på området.

Sådan skal danske ejendomsinvesteringer bidrage til Paris-aftalen

KLUMME: Ansvarlighed, mere bæredygtighed og almindelig omtanke ved nybyggeri er kommet for at blive og det eneste rigtige at gøre i forhold til de kommende generationer. Desuden er det også en god investeringsstrategi, når det kommer til afkast. Det skriver koncernfinansdirektør Anders Damgaard, PFA, i denne klumme.

Fintech kan blive en styrke for dansk erhvervsliv

KLUMME: Fintech har primært været rettet mod den finansielle sektor, men nu rækker løsninger også ind i mange andre brancher. Derfor skal fintech-sektoren sættes mere i spil for at understøtte den digitale transformation i danske virksomheder, skriver Lars Frelle-Petersen, direktør i DI, i denne klumme.

Tag dine investeringer med i overvejelserne når du stemmer

KLUMME: I dag er det demokratiets festdag og endda med happy hour, idet vi skal til folketingsvalg og så på Grundlovsdag. Når man skal ned og sætte sit kryds i stemmeboksen, kan det være en overvejelse værd at have sine investeringer med i baghovedet.

Stil krav om ligestilling i rekrutteringsindsatsen

KLUMME: Et nyt kodeks kræver blandt andet, at 33 pct. af kandidaterne, som headhunterne præsenterer for deres klienter, skal være kvinder. Det er en fornuftig idé, lyder det fra Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i en ny klumme.

Det vil forsikringskunderne have

KLUMME: Forbrugerne vil gerne dele deres data med forsikrinbgsselskaber for til gengæld at få en mere personificeret serveice, skriver Lars Bay, managing director i Accenture, i sin klumme.

Betalingsudbydernes adgang til bankkonti – kan bankerne nægte?

KLUMME: Den nye betalingslov regulerer for første gang betalingsudbydernes krav på adgang til bankernes betalingskonti. Og Konkurrencestyrelsen er nu på vej med de første principielle afgørelser på området. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, gennemgår den nye lovregulering.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere