FinansWatch

Klummer

Klumme: Bankdirektiv skærper fintech-konkurrencen

En af de nye store brancher på tech-fronten, fintech-selskaberne, står overfor store muligheder som følge af nye EU-krav til den finansielle sektor, og bankerne skal rette ind for at være med, skriver Dell Boomis Derek Thompson i denne klumme.

Mangfoldighed betaler sig

I denne uge løber Copenhagen Pride af stablen. I den forbindelse slår cheferne for Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Finansforbundet og Forsikringsforbundet på tromme for endnu mere fokus på mangfoldighed i branchen. Det sker i ny klumme på FinansWatch.

Sommerønsker til finanssektoren

KLUMME: Brug digitaliseringen konstruktivt til at skabe toplinjevækst, invester i medarbejderne – og gå i gang med at tage bæredygtighedsbegrebet helt alvorligt. Det skriver Kent Petersen, formand for Finansforbundet i ny klumme på FinansWatch.

Hvad udgør en betalingskonto?

KLUMME: En ny udtalelse fra en generaladvokat ved EU-domstolen sætter fokus på, hvilke kriterier der skal være opfyldt for, at en konto er en betalingskonto. Og den udtalelse er relevant for, hvordan betalingstjenestedirektivet PSD2 bliver udmøntet, lyder det i ny klumme fra senior advokat Annette Printz Nielsen, som kalder PSD2 et "moving target."

Kvinder i topledelsen styrker bundlinjen

KLUMME: Fokus skal ikke være på kvinder som ofre, men derimod ressourcer, som er afgørende for virksomhederne. Det skriver Mariane Dissing fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch i anledning af konferencen Womenomics.

Hvem vil guide kunder til de bedste fintech-services?

KLUMME: Danske banker har en mulighed for at etablere sig som en betroet udbyder af fintech-løsninger. Men der er en udløbsdato på den mulighed, skriver Jonas Bjarke Jensen, økonom hos Copenhagen Economics, i ny klumme på FinansWatch.

Ny justering af prospektgrænsen – både op og ned på samme tid?

KLUMME: I et under-radaren-flyvende lovforslag lægges der op til endnu en ændring af de danske prospektregler. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, ser nærmere på den foreslåede ændring, som på samme tid er godt nyt og skidt nyt for de danske kapitalsøgende virksomheder.

Hvem knækker blockchain-koden i forsikringsbranchen?

KLUMME: På den helt korte bane kommer blockchainteknologien ikke til at definere forsikringsområdet, men det kommer den helt sikkert til på sigt. Det skriver Lars Bay fra rådgivningsvirksomheden Accenture i en klumme på FinansWatch.

Er dataisme fremtidens “religion” i finanssektoren?

KLUMME: Brugen af data fylder stadig mere i den finansielle sektor, og spørgsmålet for bankerne bliver, hvilken værdi bankerne kan opnå ved en mere kommerciel tilgang til data, skriver Tobias Holger Hansen fra fintechselskabet Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Finanskvinder har kurs mod topposter

KLUMME: Det går den rigtige vej med at få flere kvindelige ledere i finanssektoren. Det skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i denne klumme, efter Berlingske de seneste dage har haft fokus på kønsfordelingen på lederposter.

Reguleringen af bankerne i lyset af digitaliseringen – tid til en modernisering?

KLUMME: Digitaliseringen, fintech, open banking mv. sætter ikke kun bankerne under pres, men sætter også selve reguleringen af bankerne under pres. I denne longread klumme argumenterer Michael Camphausen, partner, ph.d. i Camphausen|Co, uddybende for, at reguleringen af bankernes virksomhedsområde bringes ind i den digitale tidsalder.

Kan vi se den næste amerikanske recession?

KLUMME: Det kan være svært at få armene ned, når det gælder den amerikanske økonomi, men det mener seneste amerikanske jobrapport, men det mener investeringsstrateg Bo Bejstrup nu alligevel, at der er grund til. Læs hvorfor i ny klumme.

Unge har brug for rådgivning – ikke for gæld

KLUMME: Løsningen på unges gældsproblemer handler i høj grad også om god, gammeldags rådgivning, skriver Finansforbundets formand i ny klumme på FinansWatch, hvor han samtidig efterlyser eftersyn af "lånetilbudsjungle."

Mere fintech-samarbejde kan sikre de mindre bankers fremtid

KLUMME: Et samarbejde med fintech-startups kan tilføre mindre banker og sparekasser livsvigtig teknologisk og forretningsmæssig innovation i en tid, hvor deres eksistensgrundlag bliver udfordret som aldrig før, skriver Søren Bligaard Rasmussen fra PA Consulting Group i denne klumme.

Pensionsafkast - æbler, pærer og vælling

KLUMME: Et af branchens bedste investeringsafkast. Den betegnelse bryster flere pensionsselskaber sig af ved offentliggørelsen af resultaterne for 2017. Men der tale om subjektive vurderinger, påpeger Jesper Kirstein, der i denne klumme peger på flere forhold, man skal være opmærksom på, når man sammenligner afkast.

Er aktiefesten slut?

Efter et dyk på de amerikanske aktiemarkeder, der har smittet af på Asien og dernæst Europa, ser Bo Bejstrup Christensen i denne klumme på, om aktiefesten er slut. Han tager os først gennem nobelprisvinderen Robert Shillers prisfastsættelsesmetode, og derefter tager han de makroøkonomiske briller på.

Strategi og Arkitektur i Fremtidens Pensionsselskab

KLUMME: Lars Albert Beck Thomsen fra konsulentfirmaet TrustWorks har interviewet en række topledere fra pensionsselskaberne og samlet sine observationer som forretningsarkitekt på projekter i pensionsbranchen.

Udgør den kinesiske gæld et problem?

KLUMME: En gældskrise i Kina vil i værste tilfælde påvirke verdensøkonomien, men hvor tæt er kineserne på at havne i den situation. Jesper Kirstein, stifter af konsulenthuset Kirstein, behandler emnet i ny klumme på FinansWatch.

2018 – året for tech banking?

KLUMME: Bankerne bør skue mod de store teknologiselskaber, når de skal vurdere hvor konkurrencen kommer fra i det kommende år, skriver Tobias Holger Hansen fra Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Bør forsikringsselskaberne bekymre sig om Amazon?

KLUMME: Forsikringsbranchen kan stå over for en ny, kæmpe udfordrer i form af Amazon og internetbutikkens nye Alexa-platform. Det skriver Jacob Tovborg, nordisk ansvarlig for forsikring hos Accenture, i ny klumme på FinansWatch.

Sådan får forbryderne ikke de julegaver, de ønsker sig

KLUMME: Når danskerne går amok i juleshopping på nettet, er det vigtigt, at virksomhederne kan holde deres kunders betalingskortdata sikker, skriver Frederik Hallenborg fra Verizon Enterprise Solutions i ny klumme på FinansWatch.

Er du sikker på, at aktier er den bedste (langsigtede) investering?

KLUMME: I årevis har det været kendt, at aktier på den lange bane giver et betydeligt bedre afkast end obligationer. Men ny forskning viser, at det langt fra gælder alle aktier. Investeringsstrateg Bo Bejstrup Christensen gennemgår i denne klumme de overraskende resultater.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere