FinansWatch

Klummer

Klumme: Bag regnbuefarver, fest og glitter gemmes en alvorlig sag

Finanssektoren har også et ansvar for, at alle trives på arbejdspladsen. Copenhagen Pride Week er en god anledning til at se virksomhedskulturen efter i sømmene. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør FA, i anledning af Copenhagen Pride Week i en ny klumme.

Plads til alle i finanssektoren

Pride Week er vel nok en af årets mest festlige og farverige uger i den danske hovedstad, men bag overflødighedshornet af glimmer og glitter gemmer sig et alvorligt tema, nemlig retten til at være den man er. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør FA, i anledning af Copenhagen Pride Week i denne klumme.

Klumme: Blockchain kan gøre regulering mere effektivt

Danmark er trods vores høje digitaliseringsgrad ikke førende i arbejdet med blockchain-teknologien. Det skyldes bland andet vores høje tillid til hinanden. Men netop i den finansielle sektor kan blockchain være svaret i stedet for regulering. Det skriver Robert Bo Jensen, partner i PwC’s afdeling for finansielle services i en ny klumme på FinansWatch.

Blockchain kan øge tilliden i den finansielle sektor

Blockchain er en teknologi, der sikrer, at alle parter tydeligt kan se, om der snydes på vægten. Teknologien er derfor et vigtigt redskab i en tid, hvor det bliver stadigt mere afgørende at kunne stole på dem, man handler med, ligesom en større gennemsigtighed kan være med til at fremme tillid. Blockchain kan derfor være et fokusområde i bestræbelserne på at øge tilliden til den finansielle sektor.

Compliance kræver nytænkning

KLUMME: Omkostningerne til compliance stiger og stiger. Men det er skruen uden ende blot at ansætte flere medarbejdere - ny teknologi og outsourcing er også en del af løsningen. Det skriver Klaus Jensen, Banking Practice Lead fra Accenture om i denne klumme.

Sund virksomhedskultur i banker – kan det reguleres?

KLUMME: Bankerne skal nu udarbejde en politik for sund virksomhedskultur, som Finanstilsynet skal føre tilsyn med. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, gennemgår den nye lovgivning på området.

Sådan skal danske ejendomsinvesteringer bidrage til Paris-aftalen

KLUMME: Ansvarlighed, mere bæredygtighed og almindelig omtanke ved nybyggeri er kommet for at blive og det eneste rigtige at gøre i forhold til de kommende generationer. Desuden er det også en god investeringsstrategi, når det kommer til afkast. Det skriver koncernfinansdirektør Anders Damgaard, PFA, i denne klumme.

Fintech kan blive en styrke for dansk erhvervsliv

KLUMME: Fintech har primært været rettet mod den finansielle sektor, men nu rækker løsninger også ind i mange andre brancher. Derfor skal fintech-sektoren sættes mere i spil for at understøtte den digitale transformation i danske virksomheder, skriver Lars Frelle-Petersen, direktør i DI, i denne klumme.

Tag dine investeringer med i overvejelserne når du stemmer

KLUMME: I dag er det demokratiets festdag og endda med happy hour, idet vi skal til folketingsvalg og så på Grundlovsdag. Når man skal ned og sætte sit kryds i stemmeboksen, kan det være en overvejelse værd at have sine investeringer med i baghovedet.

Stil krav om ligestilling i rekrutteringsindsatsen

KLUMME: Et nyt kodeks kræver blandt andet, at 33 pct. af kandidaterne, som headhunterne præsenterer for deres klienter, skal være kvinder. Det er en fornuftig idé, lyder det fra Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i en ny klumme.

Det vil forsikringskunderne have

KLUMME: Forbrugerne vil gerne dele deres data med forsikrinbgsselskaber for til gengæld at få en mere personificeret serveice, skriver Lars Bay, managing director i Accenture, i sin klumme.

Betalingsudbydernes adgang til bankkonti – kan bankerne nægte?

KLUMME: Den nye betalingslov regulerer for første gang betalingsudbydernes krav på adgang til bankernes betalingskonti. Og Konkurrencestyrelsen er nu på vej med de første principielle afgørelser på området. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, gennemgår den nye lovregulering.

Finanssektorens vej mod en hyperpersonaliseret forretningsmodel

KLUMME: Finanssektoren står med især to store udfordringer. Tillidskrise over for kunderne og samfundet og en udfordret forretningsmodel. Det kræver en helt anden tilgang til dyb kundeinteraktion at komme over de to udfordringer. Men chatbots eller almindelig kundesegmentering er ikke svaret. Det skal løses med datadrevne, personaliserede kundestrategier.

Billigt kan være dyrt

KLUMME: Mange investorer fokuserer for ensidigt på lavest mulige omkostninger, når de vælger kapitalforvalter, men det kan ende med at blive den dyre løsning, argumenterer Jesper Kirstein i denne klumme.

Dør tyre af alderdom?

KLUMME: Tre faktorer peger på et fortsat bull-marked på det finansielle marked, skriver Jan Eggertsen, chef for Central- og Nordeuropa hos T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Bankerne lider ikke af gammeldags mentalitet

KLUMME: Finansforbundet siger, danske banker ikke har plads til ældre medarbejdere — men det er forkert. Statistikken viser, at der er flere ældre bankfolk, skriver Mariane Dissing, adm. direktør for Finanssektorens Arbejdsgiverforening i en klumme.

Finansansatte er ikke uærlige

KLUMME: I et fælles indlæg svarer formanden for Finansforbundet og den adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening igen efter historie om, at "uærlige studerende" vil arbejde i finanssektoren.

Dyrt at udelukke udenlandske talenter

KLUMME: Det nytter ikke at bevare hindringer for danske virksomheders adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch.

I Østen stiger solen op

KLIUMME: Der er grund til som investor at rette blikket mod Japan, der inden for automatisering, AI og Internet of Things er længere fremme end de fleste andre, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere