FinansWatch

Klummer

Fintech kan blive en styrke for dansk erhvervsliv

KLUMME: Fintech har primært været rettet mod den finansielle sektor, men nu rækker løsninger også ind i mange andre brancher. Derfor skal fintech-sektoren sættes mere i spil for at understøtte den digitale transformation i danske virksomheder, skriver Lars Frelle-Petersen, direktør i DI, i denne klumme.

Tag dine investeringer med i overvejelserne når du stemmer

KLUMME: I dag er det demokratiets festdag og endda med happy hour, idet vi skal til folketingsvalg og så på Grundlovsdag. Når man skal ned og sætte sit kryds i stemmeboksen, kan det være en overvejelse værd at have sine investeringer med i baghovedet.

Stil krav om ligestilling i rekrutteringsindsatsen

KLUMME: Et nyt kodeks kræver blandt andet, at 33 pct. af kandidaterne, som headhunterne præsenterer for deres klienter, skal være kvinder. Det er en fornuftig idé, lyder det fra Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i en ny klumme.

Det vil forsikringskunderne have

KLUMME: Forbrugerne vil gerne dele deres data med forsikrinbgsselskaber for til gengæld at få en mere personificeret serveice, skriver Lars Bay, managing director i Accenture, i sin klumme.

Betalingsudbydernes adgang til bankkonti – kan bankerne nægte?

KLUMME: Den nye betalingslov regulerer for første gang betalingsudbydernes krav på adgang til bankernes betalingskonti. Og Konkurrencestyrelsen er nu på vej med de første principielle afgørelser på området. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, gennemgår den nye lovregulering.

Finanssektorens vej mod en hyperpersonaliseret forretningsmodel

KLUMME: Finanssektoren står med især to store udfordringer. Tillidskrise over for kunderne og samfundet og en udfordret forretningsmodel. Det kræver en helt anden tilgang til dyb kundeinteraktion at komme over de to udfordringer. Men chatbots eller almindelig kundesegmentering er ikke svaret. Det skal løses med datadrevne, personaliserede kundestrategier.

Billigt kan være dyrt

KLUMME: Mange investorer fokuserer for ensidigt på lavest mulige omkostninger, når de vælger kapitalforvalter, men det kan ende med at blive den dyre løsning, argumenterer Jesper Kirstein i denne klumme.

Dør tyre af alderdom?

KLUMME: Tre faktorer peger på et fortsat bull-marked på det finansielle marked, skriver Jan Eggertsen, chef for Central- og Nordeuropa hos T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Bankerne lider ikke af gammeldags mentalitet

KLUMME: Finansforbundet siger, danske banker ikke har plads til ældre medarbejdere — men det er forkert. Statistikken viser, at der er flere ældre bankfolk, skriver Mariane Dissing, adm. direktør for Finanssektorens Arbejdsgiverforening i en klumme.

Finansansatte er ikke uærlige

KLUMME: I et fælles indlæg svarer formanden for Finansforbundet og den adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening igen efter historie om, at "uærlige studerende" vil arbejde i finanssektoren.

Dyrt at udelukke udenlandske talenter

KLUMME: Det nytter ikke at bevare hindringer for danske virksomheders adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch.

I Østen stiger solen op

KLIUMME: Der er grund til som investor at rette blikket mod Japan, der inden for automatisering, AI og Internet of Things er længere fremme end de fleste andre, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price.

Er den finansielle regulering klar til blockchain?

KLUMME: Nye teknologier inden for blockchain og betalingssystemer vil skabe regulatoriske udfordringer. Sådan lyder det fra advokat Annette Printz Nielsen, co-head of fintech hos Bird & Bird, i en ny klumme.

Skyklapper koster afkast

KLUMME: Professionelle investorer har "skyklapper" på, når det gælder den geografiske spredning af deres obligationsporteføljer. Dermed går de glip af afkastmuligheder, skriver Jan Eggertsen, chef for Central- og Nordeuropa hos T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Lehman Brothers – krakket som skabte et fintech boom

KLUMME: Finanskrisen og den teknologiske udviklings efterfølgende raketaccelereration var en afgørende faktor for skabelsen af fintech sektoren, som man kender den i dag. Det skriver Tobias Holger Hansen fra fintechfirmaet Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Drop skræmmebillederne

KLUMME: Danske finansvirksomheder arbejder hårdt på at forbedre arbejdsmiljøet, men der er en tendens til, at indsatsen tales ned. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i ny klumme på FinansWatch i anledningen af europæisk arbejdsmiljøuge.

Start småt og skalér stort

KLUMME: "Think big – start small", lyder mantraet verden over hos fremsynede medarbejdere, der skal udrulle nye teknologiske løsninger baseret på kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering. Men selvom mantraet lyder lovende, ender virksomheder tit med en tilgang, der kan betegnes som "think small – start small". Virksomheder har i stedet brug for en ny tilgang, hvor de starter småt, men rent faktisk tænker stort.

Vi skal have tillid til digitale identiteter

KLUMME: De fleste af os kender til begrebet vitterlighedsvidne, når vi f.eks. i forbindelse med banklån får naboen til at bevidne, at vi rent faktisk er dem, vi er. Men på nettet går det ikke så let. Der kan vi ikke på samme måde dokumentere, hvem vi er. Det er et problem, for i værste fald kan det betyde, at vores digitale identitet kan overtages af IT-kriminelle, som udgiver sig for at være os. Derfor er det vigtigt at fastholde og forstærke tilliden til digitale ID-løsninger i Danmark, der sikrer, at vi er dem, vi hævder at være – også digitalt.

Bureaukrati hæmmer rekruttering af udenlandsk arbejdskraft

KLUMME: Et højt krav til ikke EU-borgeres indtægt og flere bureaukratiske praksisser gør det sværere for virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i ny klumme.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere