FinansWatch

Klummer

Finansansatte er ikke uærlige

KLUMME: I et fælles indlæg svarer formanden for Finansforbundet og den adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening igen efter historie om, at "uærlige studerende" vil arbejde i finanssektoren.

Dyrt at udelukke udenlandske talenter

KLUMME: Det nytter ikke at bevare hindringer for danske virksomheders adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch.

I Østen stiger solen op

KLIUMME: Der er grund til som investor at rette blikket mod Japan, der inden for automatisering, AI og Internet of Things er længere fremme end de fleste andre, skriver Jan Eggertsen fra T. Rowe Price.

Er den finansielle regulering klar til blockchain?

KLUMME: Nye teknologier inden for blockchain og betalingssystemer vil skabe regulatoriske udfordringer. Sådan lyder det fra advokat Annette Printz Nielsen, co-head of fintech hos Bird & Bird, i en ny klumme.

Skyklapper koster afkast

KLUMME: Professionelle investorer har "skyklapper" på, når det gælder den geografiske spredning af deres obligationsporteføljer. Dermed går de glip af afkastmuligheder, skriver Jan Eggertsen, chef for Central- og Nordeuropa hos T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

Lehman Brothers – krakket som skabte et fintech boom

KLUMME: Finanskrisen og den teknologiske udviklings efterfølgende raketaccelereration var en afgørende faktor for skabelsen af fintech sektoren, som man kender den i dag. Det skriver Tobias Holger Hansen fra fintechfirmaet Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Drop skræmmebillederne

KLUMME: Danske finansvirksomheder arbejder hårdt på at forbedre arbejdsmiljøet, men der er en tendens til, at indsatsen tales ned. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i ny klumme på FinansWatch i anledningen af europæisk arbejdsmiljøuge.

Start småt og skalér stort

KLUMME: "Think big – start small", lyder mantraet verden over hos fremsynede medarbejdere, der skal udrulle nye teknologiske løsninger baseret på kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering. Men selvom mantraet lyder lovende, ender virksomheder tit med en tilgang, der kan betegnes som "think small – start small". Virksomheder har i stedet brug for en ny tilgang, hvor de starter småt, men rent faktisk tænker stort.

Vi skal have tillid til digitale identiteter

KLUMME: De fleste af os kender til begrebet vitterlighedsvidne, når vi f.eks. i forbindelse med banklån får naboen til at bevidne, at vi rent faktisk er dem, vi er. Men på nettet går det ikke så let. Der kan vi ikke på samme måde dokumentere, hvem vi er. Det er et problem, for i værste fald kan det betyde, at vores digitale identitet kan overtages af IT-kriminelle, som udgiver sig for at være os. Derfor er det vigtigt at fastholde og forstærke tilliden til digitale ID-løsninger i Danmark, der sikrer, at vi er dem, vi hævder at være – også digitalt.

Bureaukrati hæmmer rekruttering af udenlandsk arbejdskraft

KLUMME: Et højt krav til ikke EU-borgeres indtægt og flere bureaukratiske praksisser gør det sværere for virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i ny klumme.

Når tilsynet trækker banktilladelsen – ny regulatorisk manøvre?

I en opsigtsvækkende tilsynsafgørelse mistede Københavns Andelskasse sin banklicens og blev samtidig overtaget af statens skraldespandsselskab med henblik på afvikling. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, kommer i denne klumme med en række regulatoriske observationer.

Fremtidens forsikringsselskab deler data

"Lad os få snebolden til at rulle". Sådan lyder det fra Lars Bay Nielsen, chef for Financial Service hos konsulenthuset Accenture, i en ny klumme på FinansWatch. Han opfordrer flere forsikringsselskaber til at åbne deres virksomheder og dermed give samarbejdspartnere mulighed for at tilgå data for at kunne udvikle nye produkter.

Kampen om kvanteherredømmet

Med en næsten ufattelig regnekraft vil kvantecomputere på få sekunder kunne løse problemer, som de største supercomputere i dag skal regne på i årevis. Kina, USA og EU investerer hver især milliardstore summer i udvikling af den banebrydende teknologi, for det er en teknologisk kampplads, der vil bidrage til at definere en ny verdensorden. Kvantecomputerne vil revolutionere den finansielle sektor og en lang række andre brancher, så derfor har vi brug for en samlet strategi fra EU's side, som sikrer, at Europa ikke taber kapløbet om kvanteherredømmet. Det skriver Bent Dalager, partner i KPMG, i ny klumme på FinansWatch.

Vi skal ikke udelukke talenter

Finanssektorens Arbejdsgiverforening mener ikke, at det er det rigtige at gøre i forhold til situationen på det danske arbejdsmarked, når regeringen lægger op til at reducere antallet af udenlandske studerende på danske universiteter.

Klumme: Bankdirektiv skærper fintech-konkurrencen

En af de nye store brancher på tech-fronten, fintech-selskaberne, står overfor store muligheder som følge af nye EU-krav til den finansielle sektor, og bankerne skal rette ind for at være med, skriver Dell Boomis Derek Thompson i denne klumme.

Mangfoldighed betaler sig

I denne uge løber Copenhagen Pride af stablen. I den forbindelse slår cheferne for Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Finansforbundet og Forsikringsforbundet på tromme for endnu mere fokus på mangfoldighed i branchen. Det sker i ny klumme på FinansWatch.

Sommerønsker til finanssektoren

KLUMME: Brug digitaliseringen konstruktivt til at skabe toplinjevækst, invester i medarbejderne – og gå i gang med at tage bæredygtighedsbegrebet helt alvorligt. Det skriver Kent Petersen, formand for Finansforbundet i ny klumme på FinansWatch.

Hvad udgør en betalingskonto?

KLUMME: En ny udtalelse fra en generaladvokat ved EU-domstolen sætter fokus på, hvilke kriterier der skal være opfyldt for, at en konto er en betalingskonto. Og den udtalelse er relevant for, hvordan betalingstjenestedirektivet PSD2 bliver udmøntet, lyder det i ny klumme fra senior advokat Annette Printz Nielsen, som kalder PSD2 et "moving target."

Kvinder i topledelsen styrker bundlinjen

KLUMME: Fokus skal ikke være på kvinder som ofre, men derimod ressourcer, som er afgørende for virksomhederne. Det skriver Mariane Dissing fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch i anledning af konferencen Womenomics.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere