FinansWatch

Klummer

Debat: Et stærkere og mere fleksibelt pensionssystem

Pensionskommissionen, som præsenterer sine overvejelser onsdag, skal bl.a. se på, om pensionsalderen fortsat skal følge levealderen opad – en mekanisme, som Venstres beskæftigelsesordfører i dette indlæg kalder ”helt fundamental” for dansk økonomi. Han opfordrer også til at se på incitamenter til at blive på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen.

Klumme: Online møder slår - endnu - ikke fysiske møder af pinden

Digital skadebehandling er en topprioritet for forsikringsbranchen lige nu, men anderledes ser det ud med kundemøder. Erhvervskunderne foretrækker stadig at mødes ansigt-til-ansigt med deres rådgiver, viser vores årlige erhvervsbarometer. Den helt store digitale revolution af kundemødet lader altså vente på sig lidt endnu, skriver Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring, i en klumme.

Debat: Alle har ret til et godt liv som pensionist

Når Pensionskommissionen inden længe præsenterer sine tanker om fremtidens pensionssystem, så håber formanden for FH, at toppen tages af den stigning i pensionsalderen, som er koblet op på danskernes længere levetid. Også mennesker, som bliver nedslidte før pensionsalderen, ønsker hun fokus på.

Debat: Regningen for nedslidte borgere bør løftes i fællesskab

Pensams medlemmer bliver i højere grad nedslidte end andre faggrupper, og det kalder på en solidarisk løsning at samle regningen op for førtids- og seniorpensione, skriver Torsten Fels, adm. direktør for Pensam, i et debatindlæg som optakt til Pensionskommissionens konklusioner i maj.

Klumme: Gamle it-systemer hæmmer den finansielle sektor

Gamle systemer, også kaldet legacy-systemer, er en hovedpine for traditionelle banker og finansielle institutioner. Flere af deres systemer er nemlig bygget med kode fra 70’erne og 80’erne. Det udgør en øget risiko for cyberangreb – specielt i en verden, hvor cyberkriminelle og statsstøttede hackere arbejder målrettet mod at ramme den finansielle sektor, skriver Tom Van de Wiele fra Withsecure i denne klumme.

Klumme: Har I høvlet de tekniske knaster forud for P27?

Betalingssamarbejdet P27 forventes af mange at styrke den nordiske banksektor, men tekniske udfordringer spænder ben for udrulningen, der nu er udskudt til 2025. Alligevel er der god grund til allerede nu at få bugt med de tekniske benspænd, mener Stefan Olsson, chef for BFSI for Wipro i Norden.

Klumme: Kapitalforvalterens tre topprioriteter i 2022

Aktiemarkederne er kommet vanskeligt fra start i år, og set i det lys er der flere ting, kapitalforvalterne skal være gode til i 2022, skriver Jan Eggertsen, der er chef for Europa og Mellemøsten hos T. Rowe Price, i en klumme.

Klumme: Helbred frem for hus – de bløde forsikringer vinder frem

Forsikring har altid handlet om tryghed, men kundernes definition af tryghed forandrer sig. For tiden er der et stærkt stigende fokus blandt danskerne på at forsikre helbred, alderdom og jobtryghed. Det kalder på konstant udvikling i branchen, når de forsikringsprodukter, der vokser mest lige nu, slet ikke fandtes for få år tilbage.

Klumme: Tid til opgør med fordomme om seniorer

Erhvervslivet skriger på arbejdskraft, og det er en god anledning til at se på, hvordan man kan fastholde medarbejdere, som er over 60 år, skriver Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, i en klumme.

Klumme: Personlig rådgivning som vigtigste aktiv

Digitaliseringen kom. Men den kom ikke på samme måde og med samme hast, som mange i sektoren havde ventet. Det er en af grundene til, at den danske finanssektor står overfor en reel rekrutteringsudfordring, skriver Søren Laursen, adm. direktør i Finanssektorens Uddannelsescenter, i denne klumme.

Klumme: Her er fremtidens forsikringsrådgiver

Rollen som forsikringsrådgiver er i forandring, og jeg ser lige nu især fire områder, som er vigtige for fremtidens forsikringsrådgivere at være opmærksomme på, hvis de vil stå stærkt i branchen, skriver Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring, i en klumme.

Klumme: Statsministerens ambitioner bør favne hele arbejdsmarkedet

Når regeringen og opinionsdannere bliver ved med at sætte det blinde øje for manglen på arbejdskraft i finanssektoren, kommer der ingen politiske løsninger, skriver Nadeem Farooq, konstitueret adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i denne klumme.

1 - 25 af 461

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs