FinansWatch

Klummer

Direktør i debatindlæg: Finanssektoren skal have øje for to ting i jagten på talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Der er et kæmpe potentiale i at efter- og videreuddanne ens eksisterende medarbejdere for at løse behovet for it-kompetencer. Faktisk er det nødvendigt for at få nye løsninger implementeret, så de skaber reel værdi for kunderne og for virksomheden, skriver direktør i Finanssektorens Uddannelsescenter, Søren Laursen, i dette debatindlæg.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Klumme: Klimaændringer stiller større krav til risikoanalyse og stresstest i den finansielle sektor

De fleste, ikke mindst banker og andre finansielle aktører, er klar over, at klimaændringer medfører direkte økonomiske risici. Imidlertid er ikke alle risici indlysende. Det øger kravene til analyser og stresstest. Derfor er der behov for mere fokus på analyser og nye analysemetoder til styring og imødegåelse af klimaforandringernes indvirkning på økonomien på kort og lang sigt, skriver Joanna Nørholm, Risk Advisor Nordics hos SAS Institute.

Klumme: Gode takter i offentlige vejledninger om ansvarlig långivning

Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden har for nylig offentliggjort en ny vejledning til finansvirksomheder om ansvarlig långivning. I den nye vejledning er flere private låneregistre blevet blåstemplet, og integrationen vil give långivere bedre vurderinger, skriver Bo Rasmussen, nordisk salgsdirektør i Experian, i denne klumme.

Klumme: Fra skadesbehandling til forhindring gennem adfærd

Hos LB Forsikring er man i fuld gang med at studere medlemmernes adfærd for til at kunne mindske de skader, der opstår, fortæller Frej Elbæk Schjeldal, public affairs ansvarlig & Thomas Christensen, behavioral scientist i LB Forsikring, i en klumme.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs