FinansWatch

Dansk investormester skoser passive fonde

De populære passive fonde får hårde ord med på vejen af Michael Voss, der i de seneste år har skabt verdens højeste afkast ved aktiv forvaltning. Det skriver Børsen.

Michael Voss, chef for Fundamental Invest Foto: /ritzau/SØRENSEN THOMAS EMIL

Verdens bedste fondsforvalter over de seneste fem år ifølge Morningstar er danske Michael Voss. Han langer i mandagens udgave af Børsen kraftigt ud efter de populære passive fonde og dem, som i den seneste tid har talt varmt for disse og skoset aktivt forvaltede fonde som Voss' egen Fundamental Invest.

Til avisen kalder Michael Voss – der har haft et gennemsnitligt afkast på 35,6 pct. årligt de seneste fem år – de passive fonde, såkaldte ETF'ere, for et sted, hvor folk opfører sig "økonomisk irrationelt."

"Der er jo ikke nogen, der går ind i Irma og siger: Jeg vil gerne have en ETF-kurv. Og hvad er det så? Jo, det er en kurv med de 20 mest solgte varer. Og så kommer man ellers hjem med alt muligt mærkeligt. Det ville jo være helt vanvittigt, men det er det, der sker, når du køber en ETF. Så får du alt muligt, du ikke kan drømme om at købe selv, fordi du eksempelvis synes, at det enten er for dyrt eller er en møgbutik. Men du ender alligevel med at købe det, fordi du ikke gad bruge et øjeblik på at kigge på tingene selv," siger han til avisen.

Dansk fondsforvalter lukker for flere kunder

Bankinvest voksede mest i 2016

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere