FinansWatch

Banker i tvivl om nye regler for provision

De danske banker er meget i tvivl om, hvordan de skal fortolke de nye Mifid II-regler, der træder i kraft ved årsskiftet, skriver Finans.

Anne Buchardt, chef for opsparing og pension i Nordea.

Fra nytår kommer de nye Mifid II-regler til at gælde, der sikrer beskyttelse af investorer. Men hvordan reglerne egentlig skal fortolkes, er der stor tvivl om blandt bankerne, skriver Finans.

"Det, der bekymrer os mest, er kravet om, at der skal være proportionalitet mellem pris og services. Det er klart, at der skal være en sammenhæng mellem, hvad kunderne betaler, og det, de får. Men det er uklart præcis, hvad der ligger i begrebet proportionalitet, og hvordan det skal fortolkes. Vi kan godt frygte, at kravet i sidste ende bliver et de facto forbud mod provisioner," sagde Anne Buchardt, chef for opsparing og pension i Nordea.

Reglerne om investorbeskyttelse betyder, at bankerne kun må opkræve gebyr på rådgivning i forhold til almindelige kunders investeringsbeviser, hvis den rådgivning er med til at give kunderne "kvalitetsforbedrende service." Og det er altså netop det sidste udtryk, der er fortolknings-tvivl om.

Datacentral lancerer MiFID II-klar investeringsløsning

Bankinvest-fond skraber bunden med værste afkast siden krisen

Bankinvests storsatsning står til at tabe penge de første ti år

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere