Regeringens udspil til ny aktieskat deler vandene

Regeringens planer om at gøre det nemmere for private at investere i små og mellemstore virksomheder møder både kritik og glæde. Det skriver Berlingske Business.
Nikolaj Kosakewitsch,adm. direktør for Nasdaq Copenhagen. | Foto: PR.
Nikolaj Kosakewitsch,adm. direktør for Nasdaq Copenhagen. | Foto: PR.

Regeringens forslag om med en såkaldt aktiesparekonto efter svensk forbillede at gøre det nemmere for private investorer at investere i små og mellemstore virksomheder modtages både med glæde og kritik. Planen er, at private skal kunne indsætte op til 500.000 kr. på aktiesparekontoen, der årligt vil blive beskattet med 1,25 pct. uanset om der er gevinst eller tab på investeringerne. Det skriver Berlingske Business. 

"Man indfører nu en formueskat på 1,25 pct. i den nye aktiekonto. Det er ikke en forenkling, men en komplicering af vores skattesystem. I stedet kunne man jo bare sænke den laveste aktieskat fra 27 pct. til 18 pct. Dermed ville man undgå diskrimineringen af unoterede aktier," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) afviser kritikken og understreger, at regeringen netop ønsker, at flere små virksomheder lader sig børsnotere i Danmark.

Hos Dansk Aktionærforening hilser man forslaget om en aktiesparekonto velkommen, da det er noget man har ønsket i flere år. Også adm. direktør for Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch, bakker op om forslaget, og han henviser til, at den svenske aktiesparekonto har medført, at Sverige i dag er det førende land i Europa for vækstselskaber.

Regeringen foreslår aktiesparekonto 

Banker råber op: Giv danskerne aktiefradrag

Aktionærforening: Gør som svenskerne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også