FinansWatch

Spansk storbank afhænder historisk stor ejendomsportefølje

Amerikansk investor overtager ejendomme for over 70 mia. kr. fra spanske Santander efter redning af krisebank.

Foto: Victor Iglesias / Stock.Xchng

Amerikanske Blackstone har haft den store pengepung fremme og købt ejendomme for 10 mia. euro, eller hvad der svarer til 74 mia. kr.

Sælgeren er den spanske storbank Santander, og der er tale om det største ejendomssalg i Spaniens historie, skriver Reuters.

Handlen sker, efter at Santander før sommeren overtog krisebanken Banco Popular, hvorfra ejendomme stammer.

Konkret vil der blive oprettet et nyt selskab, hvor Blackstone ejer 51 pct. og Banco Popular, dvs. Santander, de resterende 49 pct.

Selv om der er tale om et rekordbeløb for ejendommene, som både omfatter jordbesiddelser, huse, lejligheder og hoteller, så får Blackstone dem alligevel til en langt lavere værdi, end hvad de tidligere er blevet vurderet. Ifølge Reuters har Blackstones andel således tidligere været værdisat til 30 mia. euro, altså 223 mia. kr.

Spansk storbank belønnes for konsekvent handling med kriseramt opkøb

Spansk krisebank sælges for 1 euro for at undgå krak

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere