FinansWatch

Milliardforvaltere advarer investorer: Sænk risikoen

To af verdens største investeringsselskaber opfordrer investorer til at skille sig af med deres højrisikoinvesteringer.

De to amerikanske investeringsselskaber Pimco og T. Rowe Price går nu ud og advarer investorerne om at skrue ned for risikoen i deres investeringsporteføljer.

I en rapport udgivet onsdag peger de to på, at de høje aktierpriser efterlader meget lidt plads til fejl. De erkender, at der kan komme begivenheder, som skubber markedet i en positiv retning, men understreger, at det er på tide at genoverveje ens risikovillighed.

Det skriver Bloomberg.

"Alt er dyrt, og vi er sent inde i konjunkturcyklussen," udtaler Sebastien Page, chef for asset allocation i T. Rowe Price, til finansmediet og tilføjer: "Det giver en skrøbelighed hos risikofyldte aktiver, og der er ikke meget buffer."

Risikoen for en finansiel boble har fået T. Rowe Price til at reducere mængden af aktier i sin investeringsporteføljer til det laveste niveau siden 2000. Herudover har Boston-selskabet reduceret sin beholdning af high yield-obligationer og emerging markets-obligationer.

Pimco (Pacific Investment Management Co.) anbefaler i en rapport, at investorer skifter amerikanske aktier og højrente-obligationer ud med aktiver med en lavere risiko, såsom statsobligationer og realkreditobligationer, skriver Bloomberg.

Også konkurrenterne Blackrock og Doubleline Capital har anbefalet investorerne at sænke risikovilligheden.

Britisk tilsyn advarer om risiko ved kollaps af kapitalforvaltere

Blackrock: Rentestigninger skaber bekymring blandt investorerne

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere