FinansWatch

Danske og Nordea i bund i Miranova-undersøgelse

Afkastet i Danske Invest og Nordea Invest har ifølge kapitalforvalteren Miranova ikke været prangende set over de seneste 17 år, skriver Finans.

Morten Rasten, adm. direktør i Danske Invest. | Foto: PR

Kapitalforvalteren Miranova har regnet på investeringsfondenes afkast, og her har de globale danske fonde klaret sig 1,4 pct. dårligere om året end indeks set over 17 år. For Danske Invest og Nordea Invest ser det endnu dårligere ud, da de i perioden har underpræsteret 1,6 pct. om året.

Det skriver Finans.

I modsætning til afkastopgørelsen fra Investeringsfondsbranchen, IFB, medregner Miranova skrottede fonde, altså fonde der er blevet lukket efter kort tid på grund af for dårligt afkast, og det sender i sagens natur det gennemsnitlige afkast ned.

Adm. direktør Danske Invest, Morten Rasten, vil ikke over for Finans kommentere Miranovas undersøgelse, men han er generelt tilfreds afkastet.

"Der vil altid findes enkelte afdelinger og enkelte perioder, hvor vi ikke har opnået et tilfredsstillende afkast, men jeg mener ikke, at vi har et generelt problem med performance i forhold til andre udbydere," siger Morten Rasten til Finans.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs