FinansWatch

Britiske kapitalforvaltere belønnes for stor fusion

Investorerne sender aktierne for Standard Life og Aberdeen Asset Management op, efter at de to kapitalforvaltere er nået et væsentligt skridt tættere på en fusion.

Foto: PR

De to britiske kapitalforvaltere Standard Life og Aberdeen Asset Management slår pjalterne sammen, efter at førstnævntes aktionærer har stemt klart for sammenlægningen.

Og det bliver belønnet i mandagens aktiemarked, hvor de to er med helt fremme i et også generelt positivt marked.

Sammenlægningen er allerede tidligere blevet godkendt af aktionærerne hos Aberdeen Asset Management, og brylluppet mellem de to skaber den største kapitalforvalter i Storbritannien.

Ifølge Standard Lifes bestyrelsesformand, Gerry Grimstone, skaber sammenlægningen "spændende strategiske muligheder", og også på aktiemarkedet er begejstringen umiddelbart til at få øje på.

Omkring 20 minutter før lukketid stiger Aberdeen Asset Management således med 5 pct. til 299,70 pence på børsen i London, mens Standard Life-aktien løftes med 2,4 pct. til 398,80 pence.

Aberdeen-fusion med Standard Life skal presse priserne

Danish Standard Life partner on merger with Aberdeen: We'll manage

Skotske kapitalforvaltere går sammen i fusion til 97 milliarder

Forsiden lige nu

Fra DTU og MIT til næstkommanderende i Sparinvest

Sparinvests kronprins har altid vidst, hvad han ville. Alligevel har den ingeniøruddannede investeringschefs karriere langt fra fulgt den slagne vej. Allerede i 1996 foretog han et markant sporskifte. Det blev definerende for resten af mit liv, fortæller han til FinansWatch.

19-årig sønderjyde blev tiltrukket af finanssektorens åbne døre

DERFOR LOKKER FINANSERNE: Kun fantasien sætter grænser for den 25-årige bankrådgiver René Andersen, der på seks år er gået fra elev, til privatrådgiver og nu til erhvervskunderådgiver i Kreditbanken. "Jeg har svært ved at forestille mig, at der er et andet sted, det er mere spændende at være," siger han i FinansWatchs nye serie om unges vej ind i finansbranchen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere