FinansWatch

Hesalight-direktør belastes af mail i Mallorca-sag

Skifteretten, der i sidste uge erklærede den tidligere Hesalight-direktør persoligt konkurs, har samtidig fastslået, at direktøren har brugt Hesalights penge til at købe luksushuse på Mallorca. Det skriver Børsen.

Lars Nørholt, tidligere adm. direktør for det konkursramte Hesalight. | Foto: Carsten Bundgaard.

En række mails indikerer, at den tidligere Hesalightdirektør Lars Nørholt har brugt Hesalights penge til køb af luksusvillaer på Mallorca. Det har skifteretten samtidig slået fast er tilfældet, skriver Børsen.

"Vi vil låne pengene fra Hesalight. Forklar venligst, hvorfor vi ikke kan overføre direkte?," skrev Lars Nørholt i december 2015 til den spanske advokat Alejandro Feliu Marques.

Mailudvekslingen fremgår af en konkursbegæring, som Børsen er i besiddelse af. Fem dage inden mailen blev afsendt, havde Lars Nørholt ifølge dokumenterne indgået aftale om at købe et hus for ca. 40 mio. kr., og advokaten mindede ham om, at han skulle overføre 4,8 mio. kr. til sælger. Dette var fjerde bolighandel, som Lars Nørholt lavede på Mallorca inden for et år. Lars Nørholt blev i sidste uge blev erklæret personligt konkurs af Skifteretten i Roskilde, og her konkluderede retten, at han havde brugt penge fra Hesalight til sine private huskøb på Mallorca, og  skifteretten besluttede derfor, at han skal betale pengene tilbage.

Investorkredsen bag Hesalight tæller Pensam, Ikea, Pensiondanmark og Danske Capital, som sammen har givet selskabet et lån på ca. 600 mio. kr. i 2014 og 2015, har i stort omfang tabt deres investering, da Hesalight gik konkurs i november 2016.

Skifteretten dumper Hesalight-stifters direktørkontrakt

Hesalight-millioner finansierede spanske luksusejendomme 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs