FinansWatch

Kendt kapitalforvalter vil jagte vækst i udlandet

Trods skuffende afkast i 2016 vil kapitalforvalteren C Worldwide, der hidtil har været kendt som Carnegie Asset Management, jage nye penge i udlandet.

Adm. direktør Bo Knudsen vil hente internationale penge til kapitalforvalteren C Worldwide, tidligere Carnegie Asset Management.

C Worldwide, der indtil nu har heddet Carnegie Asset Management, vil hente flere penge i udlandet. Det fortæller adm. direktør Bo Knudsen til dagbladet Børsen.

I år er investeringsmandater fra internationale kunder steget med 10 mia. kr. til ca. 35 mia. kr., eller mere end en tredjedel af den samlede kapital under forvaltning i C Worldwide. Det på trods af, at afkastet på den centrale globale aktieportefølje i år er faldet med 3,5 pct., mens sammenligningsindekset MSCI Growth er steget med 5,8 pct.

"Over de seneste år har vi oplevet en konstant interesse, og vores aktive investeringspolitik om maksimalt 30 aktier betyder, at vores investeringer bevidst ikke afspejler verdensindekset. Derfor vi vores afkast gå i nogle bølger, men vi leverer over tid," siger adm. direktør Bo Knudsen til Børsen.

Kapitalforvalteren var i mange år en del af den svenske investeringsbank Carnegie, men blev skilt ud i et selvstændigt selskab, da kapitalfonden Altor købte Carnegie-koncernen ud af den svenske stat, der overtog investeringsbanken efter den i november 2008 krakkede i forbindelse med den globale finanskrise.

Kapitalforvalteren vil gerne signalerer, at man nu længe har været selvstændig i forhold til investeringsbanken Carnegie. Det selv om direktør Tim Kristensen over for Børsen henviser til, at Carnegie giver 56 mio. træf på Google. Med til historien hører dog, at kapitalforvalteren hidtil har delt navn ikke kun med investeringsbanken, men også den meget kendte, men urelaterede, stålmagnat Andrew Carnegie, den også urelaterede motivations-forfatter Dale Carnegie, flere skotske adelsfamilier, koncertstedet Carnegie Hall i New York og universitetet Carnegie Mellon i USA.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs