FinansWatch

Nordnet: Nets-aktier vil blive solgt i bidder

Aktierne i Nets vil formentlig blive solgt løbende og i mindre portioner. Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

I forbindelse med Nets' forestående børsnotering, der er blevet annonceret torsdag, kommer betalingsselskabets eksisterende aktionærer til at nedbringe deres aktieandel for at bidrage til en reducering af gælden.

Det samme skal et salg af nye aktier for 5,5 mia. kr., og det kommer alt sammen nok til at ske løbende og i mindre portioner, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

"Salget af Nets sker formentlig i bidder. Forudsætningen, for at man kan sælge yderligere på et senere tidspunkt, er, at investorerne har fået en god oplevelse i form af kursgevinster ved salg af den første "tranche". På den måde er det realistisk, at første salgsrunde bliver prissat med en mindre rabat," siger Per Hansen i en skriftlig kommentar.

Investeringsøkonomen fremhæver, at ejerne bag Nets - amerikanske Bain og Advent og danske ATP - efter overtagelsen af selskabet i juli 2014 ser ud til at kunne sikre en foreløbig gevinst på 11-16 mia. kr. på baggrund af det toårige ejerskab.

"Købsprisen på 17 mia. kr. var markedsværdien af egenkapitalen. Altså den pris som bankerne fik betalt," forklarer Per Hansen.

Prisskilt på 35-40 mia.

Han nævner videre, at der er forlydender om, at Nets vil få et prisskilt på 35-40 mia. kr. i forbindelse med børsnoteringen.

"Inklusiv i den forventede samlede værdi på måske 35-40 mia. kr. er gælden. Ultimo 2015 var den på 8 mia. kr. Hvis gælden stadig har nogenlunde det niveau, svarer det til en markedsværdi af egenkapitalen (aktierne) på 27-32 mia. kr."

"Ejerne har udbetalt 500 mio. kr. i udbytte, og det er normen, at kapitalfonde umiddelbart før et salg udlodder et større beløb i ekstraordinært udbytte. Hvis vi også sætter det tal til 500 mio. kr., vil der være tale om en samlet gevinst på 11-16 mia. kr. over lidt mere end to år, forudsat at hele Nets bliver solgt via en børsnotering nu, hvilket ikke sker."

"Derimod sker salget givetvis af to og måske snarere tre omgange. Da vi i sagens natur endnu ikke kender den første afregningspris og heller ikke de næste, kan en endelig forrentning ikke udregnes endnu," siger investeringsøkonomen fra Nordnet.

Overordnet vurderer Per Hansen, at Nets som selskab har en meget stærk position i Danmark, fordi alle kender dankortet og betalingsservice.

"Det er ikke den eneste, men sikkert en medvirkende årsag til, at Nets vil blive solgt. Ikke med en stor rabat og ikke som varmt brød," påpeger han og tilføjer:

"Prisen for at blive aktionær bliver høj. Det skyldes blandt andet, at prisen på sammenlignelige selskaber er høj og har været stigende. Et af de presserende spørgsmål, der hænger i luften, og som måske afholder investorerne fra at svinge dankortet, forbliver: Hvorfor haster det med at få solgt Nets?"

 

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs