FinansWatch

Ny ejerstruktur i Skagen Fondene

To af Skagens Fondenes grundlæggere skaber et nyt selskab, som skal være storaktionær i Skagen - og købe sig ind i andre kapitalforvaltere.

De to Skagen-grundlæggere Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø samler deres Skagen-aktier i et nyt selskab Nansen Capital Partners, skriver det nystiftede selskab i en meddelelse.

Nansen Capital Partners får en ejerandel på 58,6 pct. i Skagen Fondene. Derudover er det planen, at Nansen Capital Partners på sigt skal købe sig ind i andre nordiske kapitalforvaltere.

"Vi har grundigt vurderet forskellige ejermodeller og konkluderet, at Nansen Capital Partners er den bedste løsning for Skagen. Samtidig ser vi en spændende mulighed for at skalere vores kapitalforvaltningskompetence gennem investeringer i de bedste uafhængige kapitalforvaltere i Norden," siger de to stiftere i meddelelsen.

Den nye ejermodel for Skagen har været et år undervejs med NM Rothschild & Sons som rådgiver. Man har blandt andet overvejet en børsnotering eller salg til private equity-fonde, men i sidste ende holder de to storaktionærer altså fast i deres aktieposter.

Massive omvæltninger i Skagen Fondene

Skagen åbner ny global fond

"Jeg har spekuleret for sidste gang"

 

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere