FinansWatch

Milliardforvalter forventer snarligt comeback på aktiemarkedet

Inden for det næste halve år vil der komme en lettelse blandt investorerne på aktiemarkedet, som vil vende den negative stemning, spår Maj Invest-direktør Jeppe Christiansen.

Jeppe Christiansen, adm. direktør for Maj Invest, forventer ikke, at økonomien bliver ramt af recession. | Foto: PR / Novo Nordisk

Aktiemarkedet har på det seneste været hårdt ramt af højere renter og frygt for en økonomisk nedtur, men inden for et halvt år kan udviklingen vende og skabe en positiv stemning på markedet.

Det siger adm. direktør i Maj Invest Jeppe Christiansen til Børsen.

“Vi har den opfattelse, at inflationen allerede er toppet, for råvarepriserne er klart i faldende trend. Vi tror, at inflationen falder tilbage i løbet af det næste halve år, og så kommer der en lettelse i markedet,” siger han.

Jeppe Christiansen kalder den seneste tids nedtur på aktiemarkedet for markant - og nok større end forventet - og han ser det som et udtryk for en forventning om en recession. Det amerikanske S&P 500-indeks er faldet omkring 8 pct. på to uger, mens C25-indekset er dykket 9 pct.

Maj Invest, der forvalter omkring 100 mia. kr., deler ikke den frygt, men forventer en periode med lav vækst i økonomien, siger Jeppe Christiansen til Børsen.

Maj Invest-direktør kalder finansiel særskat et unormalt retsprincip

Direktør i Maj Invest napper ny bestyrelsespost

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs