FinansWatch

Investeringsbanker får kritik for at spekulere i fødevarekrise

Investeringsbanker og andre finansielle institutioner spekulerer ifølge FN i fødevaremarkedet og beskyldes for derigennem at forværre sultkatastrofe.

Foto: Tiksa Negeri/Reuters/Ritzau Scanpix

FN advarer nu mod spekulation, der formodes at have bidraget til højere priser og mere sult, på det globale fødevaremarked.

Det skriver Børsen med henvisning til, at fødevarespekulanter i form af investeringsbanker og andre finansielle institutioner ifølge eksperter fra blandt andet FN har givet sig i kast med råvaremarkedet i håb om at ruste porteføljen mod stigende inflation og sikre god profit.

Spekulanterne har, siger eksperterne, bidraget til, at priserne på en lang række fødevarer er steget til det højeste niveau nogensinde, hvilket har gjort mange ude af stand til at betale for dem.

Nordisk chef for FN’s World Food Programme, Anne Poulsen, advarer over for Børsen mod spekulation på fødevaremarkedet. Det er et spørgsmål om liv og død, siger hun til avisen:

“Det, der er rigtig vigtigt lige nu, er, at fødevarepriserne ikke presses i vejret, og at fødevarer kan fortsætte med at strømme frit. At der ikke bliver spekuleret og på den måde tilbageholdt fødevarer. Det er afgørende, at vi sikrer et robust og bæredygtigt globalt fødevaresystem, som er bygget på principperne om åben handel.”

(Denne artikel er leveret af FinansWatchs søstermedie FødevareWatch)

Putin og Erdogan tæt på aftale om kornkorridor i Ukraine

USA vil give milliardhjælp for at afbøde fødevarekrise

Ukraine har mistet store dele af dets agerbrugsjord

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs