FinansWatch

Banker og energi afkoblet fra aktiestigninger i Europa

Bankaktierne er stadig ramt af investorernes recessionsfrygt, og onsdag formiddag er det at se i de europæiske aktiemarkeder.

Foto: Deutsche Bank/PR

De europæiske aktiebørser viser gode takter onsdag, hvor det brede Stoxx 600-indeks ved 11-tiden ligger 1,3 pct. højere.

Bankerne og energiaktierne skiller sig dog negativt ud, da de to sektorer samlet set ligger i minus og altså reducerer fremgangen i indekset.

Frygt for recession har de seneste dage lagt en dæmper på investorernes appetit på bankaktier, idet en svækket økonomi frygtes at føre til stigende tab på udlån.

I onsdagens marked falder bankaktierne som sektor samlet med 0,8 pct. i Stoxx 600 efter et fald på hele 3,4 pct. tirsdag.

Energi falder desuden 0,6 pct. efter de seneste dages pres på oliepriserne. Også oliepriserne er ramt af recessionsbekymringer, da lavere økonomisk aktivitet vil være ensbetydende med reduceret behov for olie.

Alle de øvrige 18 sektorer i Stoxx 600 ligger derimod i plus. Blandt andet stiger teknologi med 2,3 pct., efter at der tirsdag aften var pæne stigninger blandt de amerikanske teknologiaktier.

Aktier inden for detailhandel stiger desuden 2,4 pct., mens mediesektoren topper med et plus på 2,6 pct.

USA: Recessionsfrygt bed sig fast og renter faldt

Kapitalforvalter: Recession kan være være en god ting

Storbank holder fast i købsanbefalinger på Danske Bank og Nordea

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs