FinansWatch

ECB’s finske medlem vil relativt hurtigt væk fra negative renter

Renterne bør forlade negativt territorium ”relativt hurtigt.” Det er der ifølge finske Olli Rehn relativt bred enighed om blandt medlemmerne i Den Europæiske Centralbank.

Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / Ritzau Scanpix

Der er bred enighed blandt medlemmerne i Den Europæiske Centralbank, ECB, om at renterne bør forlade negativt territorium ”relativt hurtigt.”

Det siger den finske centralbankdirektør, Olli Rehn, der også er medlem af ECB’s rentekomité, skriver Bloomberg News.

”Det er min opfattelse, at det forekommer nødvendigt, at vi bevæger os relativt hurtigt ud af negativt territorium og fortsætte vores gradvise proces med normalisering af pengepolitikken,” siger han i en tale i Helsinki.

”Jeg er ikke alene, da det også er den indikation, der gives af mange af mine kolleger i ECB’s bestyrelse og rådet,” siger Olli Rehn.

Stillet over for de rekordhøje inflationsrater er ECB indstillet på en renteforhøjelse i juli - den første i mere end et årti.

Markederne satser nu på, at indlånsrenten, der i øjeblikket er på minus 0,5 pct., vil være over nul inden udgangen af året.

At lade inflationsforventningerne komme ud af kontrol ville være ”meget skadeligt for prisstabiliteten,” siger den finske centralbankdirektør og fortsætter.

”Dette er nu den mest kritiske faktor i at fastsætte retningen af af pengepolitikken.”

ECB’s Knot tilslutter sig renteforhøjelse til juli - kan blive stor

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs