FinansWatch

Buffetts investeringsselskab sender amerikansk storbank på vinderkurs

Citigroup stiger over 4 pct. i det amerikanske formarked, efter at Warren Buffets investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har annonceret, at det har købt en aktiepost.

Det vækker ofte opsigt, når den navnkundige milliardær og investeringsguru Warren Buffett viser interesse for en aktie.

Således også tirsdag, hvor den amerikanske storbank Citigroup stiger over 4 pct. i det amerikanske formarked, efter at Buffets investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har annonceret, at det har købt en aktiepost på 2,9 pct. i storbanken.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en opdatering fra Berkshire Hathaway mandag aften.

Ejermeddelelsen kommer på et tidspunkt, hvor Citigroup ligger tæt på det laveste niveau i 18 måneder.

Buffett reducerede ifølge Bloomberg sin beholdning af bankaktier under pandemien, men øger nu igen med investeringen i Citi, der løber op i rundt regnet 2,9 mia. dollar.

Ud over Citigroup meddelte Berkshire mandag tillige, at det har købt aktier i mediekoncernen Paramount for 2,61 mia. dollar. Desuden har Berkshire købt aktier i Ally Financial, der har specialiseret sig i billån, for 390 mio. dollar.

Paramount Global stiger 9 pct. og Ally Financial ligger 1,6 pct. højere i formarkedet.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs