FinansWatch

Feds Bostic holder på renteløft á 50 basispoint ad gangen

Chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Atlanta er tilhænger af renteforhøjelser på 50 basispoint ad gangen.

Raphael Bostic, chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Atlanta, er tilhænger af renteforhøjelser på 50 basispoint ad gangen og ser ikke nogen årsag til at gå højere op.

Et halvt procentpoint er ”allerede en rimeligt aggressivt træk,” siger han til Bloomberg News.

”Jeg tror ikke, at vi er nødt til at rykke mere aggressivt. Jeg tror, vi kan blive i dette tempo og denne kadence og se, hvordan markedet udvikler sig,” siger han.

Til Reuters siger Fed-chefen, at han ser en meget lille sandsynlighed for, at der kommer en rentestigning på 75 basispoint i de mange kommende måneder.

”Jeg tager ikke noget af bordet,” påpeger han dog.

Federal Reserve satte renten op med 50 basispoint i sidste uge, og formanden for centralbanken, Jerome Powell, signalerede, at centralbanken vil fortsætte i dette tempo på rentemøderne i juni og juli for imødegå den højeste inflation i godt 40 år.

Der har været kritik af, at Federal Reserve har reageret for sent - og James Bullard, der er chefen for centralbankens afdeling i St. Loius, at selv om han ikke ser en rentestigning på 75 basispoint, så kan det blive en realitet, hvis det er nødvendigt.

”Jeg tror, at det er nødvendigt, at vi kommer ind i et neutral område,” siger Raphael Bostic om økonomiske hjælpepakker.

”Og jeg ser en rente på 2-2,5 pct. i dette neutrale område. Og så må vi vente og se, hvad der sker,” siger han til Bloomberg News.

I slutningen af sidste uge var Thomas Barkin, der er chef for centralbankens regionale afdeling i Richmond, ude at tale for et renteløft på helt op til 75 basispoint ved det næste rentemøde i banken for at få styr på den skyhøje inflation.

”I min optik kommer vi til at rykke os et par gange - to måske tre - så ser vi, hvad der sker, se hvordan økonomien reagerer på det, se om inflationen kommer til at rykke tættere på vores (Federal Reserves) mål på 2 pct.,” sider Raphael Bostic.

Federal Reserve hævede renten i onsdags med de ventede 50 basispunkter til 0,75-1,00 pct.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs