FinansWatch

Maj Invest-topchef frygter at klimaet kan blive næste offer i krigen i Ukraine

Adm. direktør i kapitalforvalteren Maj Invest, Jeppe Christiansen, forudser, at en af konsekvenserne ved Ruslands invasion af Ukraine kan blive, at flere lande opruster militært og nedruster på grøn energi.

”Det store problem i forhold til at løse klimakrisen er, at man ikke kan bruge pengene to gange," siger Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest. | Foto: PR / Novo Nordisk

Et nyt jerntæppe har sænket sig i Europa, efter Ruslands invasion af Ukraine, og konsekvensen kan blive, at den grønne omstilling ryger i anden række. Det siger Jeppe Christiansen, adm. direktør i kapitalforvalteren Maj Invest, i et interview med Jyllands-Posten.

Her påpeger topchefen, at krigen muligvis vil medføre, at lande poster flere penge i forsvar og færre i vedvarende energi, for som han siger, så står Danmark ”ret alene” med sit synspunkt om, at ”grøn energi er fredsenergi.”

”Det store problem i forhold til at løse klimakrisen er, at man ikke kan bruge pengene to gange, og nu skal vi til at bruge en masse penge på forsvar, samtidig med at vi i forvejen har brugt mange penge på covid. Derfor tænker jeg, at det desværre kan forsinke den grønne omstilling mere, end det kan fremskynde den,” siger Jeppe Christiansen til Jyllands-Posten.

Kapitalforvalter sætter rekord og når milepæl

Maj Invests generationsskifte glider i ny retning: Henter tidligere TDC-direktør

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs