FinansWatch

Nordnet oplever stor interesse for aktiesparekonti

Ifølge selskabet selv sidder Nordnet på en femtedel af markedet for aktiesparekonti.

Anne Buchardt, landechef for Nordnet i Danmark, vurderer, at selskabets tilbud har tiltrukket kunder | Foto: Brian Karmark/ERH

Ifølge tal fra Euronext Securities Copenhagen (tidligere VP Securities) er der samlet nu cirka 234.000 danskere, der har oprettet en aktiesparekonto. Det betyder, at 80 pct. af alle nye aktiesparekonti siden 23. november 2021 er blevet oprettet i Nordnet, og at Nordnets samlede markedsandel kan opgøres til 20 pct.

Det oplyser Nordnet mandag.

”Vi er godt klar over, at vores tilbud om at handle til kun en tier per handel frem til Sankt Hans kan være en del af forklaringen på væksten,” siger Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark og tilføjer:

”Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at vi ser en markant forøget interesse for investeringer herhjemme. Og de private investorer ønsker lette løsninger, som for eksempel aktiesparekontoen, hvor skatten både er attraktiv og relativ nem at overskue.”

Man kan indbetale op til 103.500 kr. på aktiesparekontoen i 2022, og hvert år betales der 17 pct. i afkastskat. Skatten trækkes automatisk, og det gør det let for brugerne at overskue det praktiske, skriver Nordnet.

Nordnet-direktør: Investeringskulturens positive udvikling afhænger af gode rammevilkår

Antallet af danskere med aktiesparekonto blev fordoblet i 2021

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs