FinansWatch

Buffetts pengekasse når 960 mia. kr.

Det går godt for den legendariske investor Warren Buffet, hvis investeringsselskab opnår rekordhøje aktiver under forvaltning.

Der er tjent masser af dollar i Warren Buffetts investeringselskab. | Foto: Gary Cameron/REUTERS / X00044

Det amerikanske investeringsselskab Berkshire Hathaway, der er drevet af milliardæren Warren Buffett, har rekordmange penge at sætte i arbejde.

Regnskabet for tredje kvartal viser, at pengekassen er steget til 149,2 mia. dollar - svarende til 960 mia. kr.

Det er ifølge Bloomberg News mere end rekorden, der blev sat i begyndelsen af 2020, og den nye top på pengekassen kommer også til trods for, at selskabet har købt egne aktier tilbage for 7,6 mia. dollar i kvartalet.

Regnskabet for tredje kvartal viser, at konglomeratets fremstillings-, servicerings- og detailhandelsselskaber viste det tredjehøjeste indtjeningsniveau siden midten af 2009. En stigning på 15 pct. i forhold til samme periode året forinden.

Styrken her hjalp med at kompensere for et svagt kvartal for Berkshires forsikringsselskaber, der leverede et forsikringsteknisk tab på 784 mio. dollar i kvartalet.

Tab fra katastrofer udgjorde i alt 1,7 mia. dollar, hvor hovedparten kom fra orkanen Ida.

Driftsindtjeningen for hele koncernen steg 18 pct. til 6,47 mia. dollar, indtjening efter skat er dykket 66 pct. til 10,34 mia. dollar, hvor sidstnævnte er påvirket af udsving på konglomeratets næsten 311 mia. dollar store aktieportefølje.

Amerikansk milliardær fik lynlån kort før udbytteskandale

Warren Buffets investeringsselskab hæver driftsresultatet med over 20 pct. 

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs