FinansWatch

Danskernes tabte 28 mia. kr. i aktieformue i september

Danskernes samlede aktieformue faldt kraftigt i september, da markederne dykkede.

Der var røde markeder i en stor del af september, hvilket afspejler sig i danskernes formuer. | Foto: AMANDA PEROBELLI/REUTERS / X06790

Danskernes aktieformuer oplevede i september et markant fald efter flere rekorder i år.

Det viser de seneste tal fra Nationalbanken.

Værdien af danskernes aktiebeholdning faldt i september til 598 mia. kr. mod 626 mia. kr. i august, hvilket sker, efter at danskernes aktieformuer i år har sat rekorder måned efter måned.

"I september bremsede markederne generelt op blandt andet udløst af stigninger i renterne. Og rentestigningerne ramte danskernes aktieformuer særligt hårdt," skriver Philip Jagd, aktiechef i Sampension, i et notat.

"For danskerne har typisk mange danske aktier, og disse aktier har klaret sig dårligere i september end de fleste andre aktier, da det danske aktiemarked er særligt sårbart over for stigninger i renterne."

Det danske aktiemarked faldt med 7 pct. i september, mens for eksempel globale aktier (MSCI World) faldt med 3 pct., oplyser Sampension.

I oktober har aktiemarkederne generelt, herunder det danske, indhentet meget af det tabte. Det til trods mener Philip Jagd, at danskerne har god grund til at kigge deres portefølje igennem.

"Faldet i september viser danske aktiers betydelige følsomhed over for stigninger i renterne. Og rentestigningerne kan meget vel komme til at fortsætte i den kommende tid – ikke mindst hvis centralbankerne beslutter at nedtrappe deres opkøbsprogrammer og stramme pengepolitikken," siger aktiechefen.

Ifølge ham vil det især ramme det danske aktiemarked hårdt og dermed privatinvestorerne. Derfor har danskerne al mulig grund til at overveje deres eksponering til danske aktier, vurderer han.

Danskernes aktieformuer voksede til rekordhøjde i august

Danskerne tabte 20 milliarder i aktier i marts 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs