FinansWatch

Kinesiske Evergrande falder 11 pct. efter genoptaget handel i Hongkong

Efter tre ugers pause er handlen med Evergrande-aktien på børsen i Hongkong blevet genoptaget, og det førte til et kursfald.

Handlen med Evergrande-aktien har været suspenderet i tre uger, men er nu blevet genoptaget. | Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Den problemramte kinesiske ejendomsudvikler, China Evergrande Group, der har skrottet forhandlinger om salg af koncernens ejendomsforvaltningsenhed, mens selskabets ejendomssalg er faldet 97 pct., dykkede knap 11 pct. på børsen i Hongkong, efter at handlen med aktien blev genoptaget efter tre ugers pause.

Koncernens likviditetskrise er dermed på tærsklen til forfaldet af en af selskabets dollar-obligationer, der i sidste ende kan tippe hele ejendomsgruppen i betalingssstandsning.

I erklæringer sent onsdag til Hongkongs børs, oplyste selskabet, at der ikke har været yderligere fremskridt i frasalg af aktiviteter, samt at koncernen muligvis ikke kan opfylde de økonomiske forpligtelser.

Meddelelsen om en mulig misligholdelse kommer kun få dage før afslutningen af en afdragsfri periode for en dollar-obligationskupon, som virksomheden ikke var i stand til at betale i september.

Ejendomsgigantens likviditetsklemme er blevet en af de største risici for den kinesiske økonomi, på grund af den svigtende tillid til ejendomssektor, der vurderes at udgøre næsten en fjerdedel af bruttonationalproduktet.

Det frygtes også, at Evergrandes krise vil brede sig, efter at mindst to andre ejendomsudviklere misligholdt dollarobligationer tidligere i indeværende måned, hvilket har sendt renten på kinesiske junkbonds nær det højeste niveau i et årti.

Det kinesiske finanstilsyn har opfordret Evergrande til at tage alle foranstaltninger i brug for at undgå en kortfristet misligholdelse af dollarobligationer, samtidig med at der fokuseres på færdiggørelse af ufærdige ejendomme og tilbagebetaling til enkelt-investorer.

China Evergrande har søgt om at genoptage handlen torsdag

Kinas nationalbank kalder Evergrande-situation "kontrollerbar" 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs