FinansWatch

Erhvervsminister vil holde fast i enhjørninge med ny superfond

Sammenlægningen af EKF og Vækstfonden skal sikre, at Danmark bliver bedre til at holde fast i de såkaldte unicorns. Det skal ske i samarbejde med de danske, institutionelle investorer, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Simon Kollerup er erhvervsminister for Socialdemokratiet. | Foto: Jens Dresling

Står det til Socialdemokratiet, skal EKF, Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden fremover lægges sammen i en stor superfond, og det skyldes, at Danmark skal blive bedre til at investere i sine virksomheder, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til Børsen.

Udover at fortsætte sine sædvanlige aktiviteter får den nye fond til opgave at understøtte regeringens reformprojekt, der blandt andet handler om at finansiere flere robotter i produktionsvirksomheder, storskala demonstrationsanlæg og så at sikre, at flere af unicorn-virksomhederne - unoterede virksomheder med en værdi på mere end 1 mia. dollar - forbliver i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs