FinansWatch

Børsdebutant har ingen betænkeligheder ved notering på kritiseret dansk minibørs

Kritikken er på seneste haglet ned over vækstbørsen First North med anklager om især meget aggressive værdiansættelser, men det får ikke topchefen i det digitale selskab Brain+, der snart skal debutere på netop First North i København, til at ryste i bukserne. "Relativt set ligger vi lavt i valuation overfor stort set alle andre First North-noteringer," lyder det.

Kim Baden-Kristensen, medstifter og adm. direktør i Brain+ | Foto: Brain+ / PR

En række selskaber, der de senere år er gået på den danske First North-børs i København, har haft endog meget vanskeligt ved at leve op til de udmeldte vækstambitioner, og kvaliteten af mange af de nynoterede selskaber har været for lav, har kritikken på det seneste lydt.

Torsdag meldte det digitale selskab Brain+ sig i rækken af selskaber, der vil prøve lykken på vækstbørsen med ambitionen om at rejse 15 mio. kr., men kritikken til trods er der ingen bekymring at spore for fravær af succes hos medstifter og adm. direktør Kim Baden-Kristensen.

Til forskel fra de fleste andre træder Brain+, der udvikler digitalt baserede behandlingsmetoder til bekæmpelse af demens og Alzheimers sygdom, nemlig ind på børslisten med en mere realistisk værdiansættelse, der mere end de fleste reelt afspejler selskabets kvalitet, lyder det.

"Uden at skulle pege fingre ad nogle individuelle selskaber, har vi nok en mere realistisk valuation. Relativt til stort set alle andre First North-noteringer, ligger vi jo lavt, og det mener vi, borger for en større sandsynlighed for succes, end den skæbne andre selskaber måske har haft," siger Kim Baden-Kristensen til MedWatch.

Relativt til stort set alle andre First North-noteringer, ligger vi jo lavt, og det mener vi, borger for en større sandsynlighed for succes, end den skæbne andre selskaber måske har haft.

Kim Baden-Kristensen, medstifter og adm. direktør i Brain+

Børsnoteringen af Brain+ sker med udgangspunkt i en vurderet markedsværdi på 40 mio. kr. inden børsnoteringen - værdisætningen er bl.a. fastsat ved sammenligning med svenske selskaber inden for digital medicin, hvor den gennemsnitlige såkaldte pre-money vurdering af tilsvarende svenske børsnoteringer inden for life science ligger på over 80 mio. svenske kr.

I forhold til det faktum, at Brain+ har udviklet aktiver for over 66 mio. kr., der gennem årene er modtaget i diverse bevillinger, er værdisætningen fastsat på et attraktivt niveau, lyder det, ligesom værdisætningen er fastsat uden skelen til de succesfulde og sammenlignelige benchmark-virksomheder i USA, hvor værdisætningen i flere tilfælde ligger over 100 mio. dollar.

"Selvfølgelig vil man da altid ønske, at der er gode vinde - både makroøkonomisk og på First North specifikt. Men det ændrer ikke på, at vi er en stærk case, og at jeg derfor ikke er bekymret for, at vi ikke skulle få det ud af at være på børsen, som vi kommer efter," siger Kim Baden-Kristensen.

Administrativt lettere at gå på børsen i Danmark

Brain+, der blev stiftet i 2012 af Kim Baden-Kristensen og Ulrik Ditlev Seemann Eriksen, har i dag tre produkter til behandling og forebyggelse af demens og Alzheimers, der indgår i seks kliniske studier, som alle er i den kliniske fase 2a og fuldt finansierede.

Målet med børsnoteringen er at få tilført kapital til "det næste skridt i den internationale rejse", som Brain+ er på, hvor første produkt forventes at blive lanceret i 2025.

At det blev netop den danske vækstbørs, og ikke f.eks. den svenske, som flere danske life science-selskaber ellers har tyet til de senere år, skyldes især praktiske forhold.

"Valget stod mellem København og Stockholm, og der er, synes vi, fordele og ulemper ved begge markeder. Men vi er et dansk selskab, og vores netværk og kontakter er stærkest i Danmark," siger Kim Baden-Kristensen.

Brain+ har – med al respekt - levet en stille tilværelse - hvorfor går I på børsen i stedet for at rejse pengene på anden vis?

"Det har været en længere overvejelse, om vi skulle gå den ene eller anden vej. Vi vurderede sammen med vores rådgivere på området, at børsen faktisk er super velegnet til den vækstrejse, vi skal ud på".

Brain+ har blandt andet som mål de kommende år er at indlede fase 3-forsøg og opnå regulatorisk godkendelse til kommerciel lancering af blandt andre produktet Cognitive Stimulation Therapy, som er digital kognitiv stimulationsterapi til behandling af demens.

"Vi skal tage vores produkter gennem en regulatorisk proces, og det skal der noget løbende kapital til, som vi ser børsen velegnet til at skaffe. Vi har desuden med Alzheimers og demens at gøre - det er noget, alle kender til, og vi ser derfor, at alle investorer både store og små kan relatere til det og forstå, hvad vores mission er. Af samme årsag synes vi, at vores case er velegnet til børsen," siger Kim Baden-Kristensen.

Hertil kommer, at det ifølge Brain+-direktøren administrativt - som et dansk selskab - er mere enkelt at gå på børsen i Danmark.

"Valgte vi Sverige, skulle vi blandt andet oprette svenske selskaber og andet, så samlet set fandt vi bare, Danmark var mere attraktiv," siger Kim Baden-Kristensen.

Det sagt, har Brain+ både danske og svenske investorer med i sin fortegning, fremgår det af prospektet.

"Vi synes også, at det er en relevant case for svenske investorer, og vi bliver også ved med at markedsføre os overfor svenske investorer," betoner Kim Baden-Kristensen og lader vide, at der var interesse fra også private investorer.

Men åbenbart ikke nok til, at I valgte at gå med private midler?

"Der var interesse fra de private investorer. Og der var også ikke-interesse. Samlet set, i forhold til, hvor vi er på rejsen, var den her investeringsform (børsvejen, red.) mere passende, end VC's," siger Kim Baden-Kristensen, der helt tidligt i selskabets historie havde netop private venturekapitalister inde over.

"Så der har vi været - det var før vi gik ind i digital medicin, i starten af vores karriere, hvor vi havde en app til raske folk til hjernetræning, der fik over en million downloads. Siden har vi så pivoteret ind i den mere medicinske vej, og nu vurderer vi altså, at en børsnotering er den rette vej for at gå," siger Kim Baden-Kristensen.

Skal rejse 50 mio. i alt

Børsnoteringen er andet trin af tre, der samlet skal tilføre selskabet 50 mio. kr., som vil muliggøre at nå fase 3 og partnerskabsaftaler med medicinalfirmaer.

De første 10 mio. kr. blev tilført i foråret i form af et lån, som bliver konverteret til aktier ved børsnoteringen, hvor målet altså er at rejse de næste 15 mio. kr. Halvdelen af dette beløb, 7,5 mio. kr., er allerede sikret gennem fortegning.

Det tredje skridt kommer sig af, at Brain+ er det første selskab nogensinde, der går på First North børsen med en såkaldt unit-offering.

Når man køber en aktie, får man således også en warrant, tegningsoption, der giver køberen ret til, om ca. 12-13 måneder i oktober 2022, at købe en ny Brain+-aktie med 30 pct. rabat.

Modellen er kendt og hyppigt anvendt i Sverige, hvor mange af de firmaer, der brugt den, har brugt den med succes.

"Vi giver lidt mere til investorerne på forhånd. Til gengæld øger vi sandsynligheden for, at vi får næste runde ind i god ro mag," siger Kim Baden-Kristensen.

Vi oplever allerede nu stor interesse fra blandt andre internationale medicinalselskaber, og vi stiler helt klart efter partnerskaber, som kan give nogle penge i kassen.

Kim Baden-Kristensen, medstifter og adm. direktør i Brain+

I går efter at rejse 15 mio. kr. - et relativt beskedent beløb trods alt. Hvorfor er I landet lige der?

"Det er en balance mellem ét, at vi selvfølgelig skal have de midler, vi har brug for til at nå de næste milepæle, hvor en de primære er at få flere kliniske resultater ud fra vores kliniske forsøg, og to, hvilken valuation, vi går ud med, og hvor meget udvanding, vi så accepterer," siger Kim Baden-Kristensen.

Brain+ har - efter runden med tegningsoptioner er overstået til næste år – som nævnt ambitioner om at indgå store, strategiske partnerskaber og opnå større licensaftaler med internationale farmaselskaber.

"Vi oplever allerede nu stor interesse fra blandt andre internationale medicinalselskaber, og vi stiler helt klart efter partnerskaber, som kan give nogle penge i kassen," siger Kim Baden-Kristensen uden at ville sætte navne på de angiveligt interesserede parter.

Vil lukrere på first mover-fordel

Brain+ bliver det første danske børsnoterede selskab inden for digital medicin. Mens digital medicin - også betegnet digital terapi - er nyt i dansk børssammenhæng, er det en velkendt behandlingsform i bl.a. Sverige og USA indenfor blandt andet diabetes og ADHD.

Udviklingen på området er så langt fremme, at digitalt baserede medicinalprodukter i USA har gennemgået de samme fase 1-, 2- og 3-studier og godkendelsesprocedurer, som kendes fra medicinalindustrien, og det samlede marked for digital medicin forventes at ramme ca. 19 mia. dollar i 2029.

Brain+ har som ambition at blive ”markedsledende” indenfor alzheimers/demens-området med flere medicinske produkter, strategiske partnerskaber og behandling af mere end 200.000 patienter i ét eller to europæiske markeder over den kommende 10-års periode.

Man stræber efter at opnå markedsandel på 10-15 pct., og ifølge selskabet vil det kunne føre til et omsætningspotentiale på "flere hundrede mio. dollar".

"Vi vil være de første, som kommer igennem de kliniske studier og får regulatorisk godkendelse. Der er store fordele ved at være first mover - du får mere data og hurtigere lukket af for nogle af markederne, hvis du er den første løsning, der kommer på markedet," siger Kim Baden-Kristensen.

Brain+ havde i 2020 en bruttofortjeneste på 6,4 mio. kr., men en bundlinje, der gik i rødt med minus 978.000 kr. I 2025 forventer selskabet imidlertid at opnår breakeven, for derefter gradvist at øge overskuddet.

Børsnoteringen af Brain+ markedsføres parallelt i Danmark og Sverige, men selve noteringen sker som nævnt på den danske First North. Én aktie plus én warrant til senere køb af en aktie med rabat kan tegnes for 5,69 kr.

Tegningsperioden løber fra 17.-30. september 2021. Første handelsdag forventes at blive torsdag 7. oktober 2021.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, MedWatch.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs