FinansWatch

Skibene er lastet - nu skal direktør i fondsmæglerselskab sætte dem i søen

Det har på alle mulige leder og kanter været et travlt forår for Lone Kjærgaard, adm. direktør i fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed. En del af travlheden skyldes den strategiproces hun som ny direktør har sat gang i. Efter sommerferien skal der eksekveres på processen.

Lone Kjærgaard har siden 1. november 2020 været direktør i fondsmæglerselskabet Investering og Tryghed. Efter sommerferien skal hun eksekvere på en strategiproces. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Siden starten af 2021 har fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed været i en strategiproces. Nu er den afsluttet og næste skridt er at få eksekveret.

Så når adm. direktør Lone Kjærgaard vender tilbage fra sommerferie bliver en af opgaverne "stille og roligt at få sendt skibene ud i søen".

"Vi har lavet en ambitiøs strategi for, hvordan vi kan udvikle forretningen, så vi kan fortsætte den rigtig gode rejse Investering & Tryghed har været på i mange år," siger Lone Kjærgaard.

Hun startede i Investering & Tryghed 1. november 2020. De første måneder var den tidligere adm. direktør Tommy N. Christensen også ansat, men 1. april gik han officielt på pension, så Lone Kjærgaard er nu alene med rorpinden.

Udvikle og bygge til

Egentlig er strategien ikke noget, som Investering & Tryghed fremlægger offentligt, men Lone Kjærgaard vil gerne fortælle, at et af skibene handler om forretningsudvikling. Om at holde fast i Investering og Trygheds speciale med at investere i nordiske aktier og obligationer, men samtidig bygge til.

"Vi har rigtig gode kompetencer indenfor nordiske aktier og obligationer. Det er kerne-kompetencer, som vi vil holde fast i og som er oplagte at bygge videre på. Til vores kundesegment er det også relevant at kigge på mere alternative investeringer, så vi kigger på, om vi skal have flere byggeklodser," siger Lone Kjærgaard.

Byggeklodserne vil højst sandsynlig komme til at bestå af samarbejdsaftaler.

"Vi har snakket med og er åbne overfor samarbejdspartner. Desværre kan jeg ikke sige hvem. Når man har en størrelse som os, så er der noget vi er gode til, men vi kan ikke være gode til alting. Men vi ønsker, at samarbejder skal være med nogen, der er blandt de bedste på deres felt."

Mere synlighed

En anden båd er lastet med en ambition om at gøre Investering og Tryghed mere synlig.

"Investering & Tryghed har skabt megagode resultatet. De sidste ti år har vi leveret 15 pct. i afkast på nordiske aktier. Jeg er ret overbevist om, at var der flere, der kendte til de resultater, så ville flere gøre brug af vores kompetencer," siger direktøren.

Hvilken form synligheden skal have er endnu ikke fastlagt.

"Mere synlighed er det, vi gerne vil. Hvordan er vi mere usikre på. Hvilken vej, vi vælger, er noget af det, jeg kommer til at tænke på i sommerferien" siger Lone Kjærgaard og understreger, at som en mindre virksomhed har Investering & Tryghed ikke et kolossalt markedsføringsbudget.

Lone Kjærgaard kommer fra et job som vicedirektør med ansvar for likviditet og finans i Arbejdernes Landsbank. Et skifte, der har betydet et farvel til godt 1100 kolleger og goddag til 30 nye og en hel anden hverdag end den, der findes i et stort pengeinstitut. Rollen som chef er også helt anderledes. 

"Jeg er meget mere med i alle mulige slags beslutninger. Jeg kan gå fra at være helt oppe i helikopteren, hvor jeg den ene dag laver strategi med de helt lange briller på, til jeg den næste dag skal beslutte, hvilken ny kaffemaskine vi skal have," siger Lone Kjærgaard.

Men selvom hverdagen er anderledes, kalder hun skiftet for både sjovt og udfordrende.

"Jeg føler, jeg lærer nyt hver dag."

Har arbejdet pænt meget

Velmenende råd om at kalenderen i det første halve år som adm. direktør lige så godt kan ryddes for private aftaler, har vist sig at holde stik, erkender hun.

"Jeg har arbejdet pænt mange timer. Især det sidste halve år. Det er sjovt, og har været godt og er bare måden at komme ind i tingene på. Dels at kende driften, men også kunderne og aktionærerne," siger Lone Kjærgaard, der fortsætter ad det spor efter sommerferien.

Investering & Tryghed blev etableret tilbage i 1997 af jyske erhvervsfolk og har kontorer tre steder i landet, Herning, Aarhus og København med Herning som hovedkontor. Selvom Lone Kjærgaard tidligere har fortalt, at det ikke var et krav i ansættelsesprocessen, at hun og familien rykkede til det jyske, så valgte familien kort før jul at flytte til Ikast.

Det betød et farvel til en tilværelse i nordsjællandske Rungsted, tre børn der midt under en coronanedlukning skulle starte op i skole og børnehave, og en far, der - udover opdragelse af en nyerhvervet hundehvalp - skulle få det hele til at gå op. Lone Kjærgaard er gift med Morten Kjærgaard, der lige nu på konsulentbasis er tilknyttet Nationalbanken, mens som tidligere var chef for valutareserven og sikkerhedsstillelse i Nationalbanken.

Både Lone og Morten Kjærgaard stammer oprindeligt fra det midtjyske - hun fra Ålum nær Randers og han fra Silkeborg. Flytningen til den jyske hede havde derfor både noget at gøre med Lone Kjærgaard job, men også muligheden for at komme tættere på familien. Men lige let har det ikke været.

"Det har krævet sin tilvænning. Særligt for de to store, der startede ud mutters alene med hjemmeundervisning i Ikast. Nu går det meget bedre, men det er en større ting at rive teenagere væk deres hverdag. Det skal man ikke gøre for mange gange," siger Lone Kjærgaard.

Svær start med corona

Heller ikke som nyslået direktør har corona gjort starten optimal. For det er svært at lære en organisation at kende, hvis de fleste arbejder hjemme, og det er vanskeligt at være en nærværende leder på tre forskellige fysiske lokationer, hvis man helst skal undgå at rejse på tværs af landet.

"Den første gang, vi alle sammen var sammen, var for nylig på strategidagen i Den Gamle By i Aarhus. Nu ser det hele heldigvis meget bedre ud, men jeg er slet ikke færdig med at lære kulturen og medarbejderne at kende," lyder det fra Lone Kjærgaard.

En kultur, hun beskriver som nærmest familiær.

"Man vil hinanden så utrolig gerne. Man kender navnet på hunden og ved hvornår datteren skal konfirmeres. Alt det skal jeg også bruge efteråret til at komme tættere på."

Ny direktør i Investering & Tryghed vil have flere kvinder i investeringsjobs

Jysk formueforvalter skovler penge ind

Arbejdernes Landsbank får yderligere tre mænd i direktionen 

Mere fra FinansWatch

Danskernes tilfredshed med bankerne daler

Kundernes tilfredshed med bankerne falder igen, viser ny tilfredshedsmåling fra analysehuset Epsi Rating Danmark. Banker lever ikke op til kunders ønske til samarbejdsniveau og støtte, siger landechef i Epsi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs