FinansWatch

Spac-investor vil rejse 800 mio. dollar til fire børsskaller

Chamath Palihapitiya, der er kendt for sit engagement inden for Spac-selskaber, vil rejse 800 mio. dollar til fire børsskaller målrettet mod biotechindustrien.

Chamath Palihapitiya vil rejse fire børsskaller. | Foto: Chamath Palihapitiya

En af verdens førende fortalere for Spac-selskaber vil rejse 800 mio. dollar til børsskaller rettet mod biotechindustrien.

Det skriver Financial Times.

Chamath Palihapitiya, der er kendt for sit engagement inden for Spac-selskaber, vil rejse 800 mio. dollar til fire børsskaller målrettet mod biotechindustrien.

Det svarer til næsten 4,9 mia. kr.

Efterspørgslen på disse Spac-selskaber - børsnoterede tomme selskaber, der rejser penge med henblik på at opkøbe et privatejet selskab - har ellers været aftagende i de seneste måneder.

Planen for de nye børsskaller fremgår af indleverede dokumenter til de amerikanske børsmyndigheder, SEC.

Til projektet har Chamath Palihapitiya allieret sig med Kishen Mehta, der er porteføljemanager i Suvretta Capital Management med fokus på sundhedsrelaterede investeringer.

Chamath Palihapitiya har tidligere lanceret seks børsskaller i samarbejde med den britiske investor Ian Osborne gennem selskabet Social Capital Hedosophia, hvoraf fire af dem er gået på børsen gennem omvendte børsnoteringer.

En person fra Social Capital oplyser, at samarbejdet vil fortsætte med det kommende projekt.

Spac-planen kommer på et tidspunkt, hvor markedet for de tomme børsskaller er under øget granskning fra myndighederne foruden aftagende investortillid.

I april og maj blev 32 børsskaller noteret mod 298 i årets første kvartal, viser tal fra Dealogic ifølge Financial Times.

De tomme børsskaller har mistet momentum 

Førende spac-investor lancerer sit første projekt i Europa 

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs