FinansWatch

Tematiske investeringsfonde vokser - men falder igennem på lang sigt

I 2020 blev der investeret langt mere i tematiske aktiefonde end i de ni foregående år, skriver Morningstar, der advarer om, at investorerne risikerer at gå glip af store afkast.

Foto: Colourbox

Der flyder rekordstore summer ind i de tematiske investeringsfonde, skriver Børsen med henvisning til en opgørelse fra Morningstar. Hvor der i perioden 2010-2019 i alt blev investeret 772 mia. kr. i tematiske aktiefonde verden over, var tallet 1259 mia. kr. sidste år.

Tematiske investeringsfonde giver mulighed for at eksponere sig mod temaer og trends som kunstig intelligens og solenergi, men eksponeringen mod populære tendenser kan koste dyrt, hvis man er langsigtet investor, advarer Morningstar, der har kigget nærmere på 1349 tematiske investeringsfonde.

Analysen viser, at blot 17,4 pct. af de europæiske temafonde har formået at outperforme Morningstars Global Markets-indeks de seneste 15 år.

"Investorer må forstå, at de laver et tredobbelt væddemål. De forsøger at udvælge et vindende tema, en fond, der er godt placeret til at overleve og udnytte temaet, og man satser på, at markedet ikke allerede har indpriset temaets potentiale," siger senioranalytiker i Morningstar, Kenneth Lamont, til Børsen.

Nordnet lancerer ny indeksfond med fokus på teknologiaktier

Lars Tvede åbner ny hedgefond: Forventer afkast på op til 30 pct. om året 

Mere fra FinansWatch

Hver tredje nyudlån vil blive ramt af forslag fra risikoråd

Det er særligt yngre boligkøbere, som vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at lægge bånd på afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs