FinansWatch

Kritikere om nye afkastprognoser: Alt for lave

En pensionsmægler og en investeringsrådgiver kritiserer Rådet for Afkastforventninger for at have alt for lave prognoser.

Nikolaj Holdt Mikkelsen er selvstændig investeringsrådgiver. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

I sidste uge offentliggjorde Rådet for Afkastforventninger sin seneste prognose, hvor estimaterne for en række aktivklasser blev sænket. Ifølge Økonomisk Ugebrev har det fået en investeringsrådgiver og en pensionsmægler til at kritisere rådet for at undervurdere afkastpotentialet.

"Der er et eller andet her, som ikke er synkront. Og vi ved jo faktisk ikke, hvad forklaringen er på de meget forskellige afkast. Men de har brug for at nærme sig hinanden. I øjeblikket ser det ud til, at pensionsprognosernes afkast bliver undervurderet, mens risikoen på dem bliver overvurderet, og det er ikke godt, da disse prognoser ligger til grund for den pensionsrådgivning, man yder til kunderne," siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, der er selvstændig investeringsrådgiver, til mediet og bakkes op af aktuar Søren Andersen fra FP Pension.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs