FinansWatch

Danske Bank: Flere undersøgelser af hvidvask kan blive nødvendigt

Der kan opstå behov for yderligere undersøgelser internt i Danske Bank som følge af hvidvask-sagen, lyder meldingen onsdag.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Selv om Danske Bank sluttede sine interne undersøgelser i hvidvask-sagen - kaldet Estland-sagen hos banken selv - kan det blive nødvendigt med yderligere interne undersøgelser i 2021.

Det skriver banken i sit kvartalsregnskab onsdag morgen.

"Danske Bank har overdraget resultaterne af den interne undersøgelse til de relevante danske myndigheder. Vi fortsætter med at sambejde fuldt ud med myndighederne, og det kan betyde behov for yderligere interne undersøgelser i 2021," skriver banken.

Banken nævner, at timingen af myndighedernes undersøgelser er ukendt for banken og uden for dens kontrol.

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs