FinansWatch

Vilde markedsstigninger skaber frygt for bobler

Store stigninger på vidt forskellige markeder får ifølge Wall Street Journal flere investorer til at forberede sig på tilbagegang.

Foto: Astrid Dalum/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er imponerende stigninger at spore på et bredt udvalg af markeder for alt fra tømmer til Bitcoin.

De brede markedsstigninger skaber nu bekymringer om bobler blandt flere erfarne investorer.

Det skriver Wall Street Journal.

Prisen på tømmer er skudt i vejret til det højeste niveau nogensinde, boligmarkedet er glødende varmt, og aktieindeks har slået rekorder flere steder i verden.

Også de mere utraditionelle markeder som kryptovalutamarkedet er med på bølgen. Kursen på Bitcoin ragede tidligere i april op over 60.000 dollar for første gang, mens Dogecoin også kortvarigt lå i rekordniveau.

"Det her er meget anderledes end nogen anden boble, vi endnu har set. Alle tidligere bobler er kommet, mens de økonomiske forhold har været tæt på perfekte. Her er der tale om noget andet, fordi markedet har sat gang i væksten under en såret økonomi," siger Jeremy Grantham, chefinvesteringsstrateg hos kapitalforvalteren Grantham, Mayo & van Otterloo, til Wall Street Journal.

Det sprudlende humør på tværs af markeder får nu nogle investorer til at forberede sig på en større tilbagegang.

Det er dog ikke alle handlere, der frygter, at kursen er sat mod en boble.

Blandt andet peger den fortsatte markedsstøtte fra Federal Reserve i form af lave renter og store stimuluspakker fra flere regeringer på, at der er plads til yderligere stigninger.

Nervøsitet i markedet sender kryptovalutaer ned 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs