FinansWatch

Ny EU-tilsynsdirektør vil granske SPAC's

Efter henvendelse fra vagthunden ESMA skal man nu kigge nærmere på SPAC-fænomenet i EU.

Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Børsskaller med opkøb i sigte, SPAC's, er blevet mere populære, og snart kan EU-systemet komme til at kigge nærmere på det for at se, om man er i en boble. Det skriver Reuters.

Det er dog endnu for tidligt at sige, om man er i en boble eller ej.

Fra en tiltrædende direktør i ESMA, Natasha Cazenave, der holder øje med de finansielle markeder, lyder det:

"Vi er nødt til at forstå, hvorfor de er så populære, hvorfor folk stiller penge til rådighed alene på basis af sponsorers navne og offentliggørelse af et projekt."

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs