FinansWatch

Investeringsforeninger står til skattesmæk i nyt lovforslag

Regeringen vil fjerne investeringsforeningers skattefrikort. Det sker, efter EU-dom har pålagt den danske regering at stoppe forskelsbehandling på skatteområdet mellem danske og udenlandske investeringsforeninger.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Investorer i investeringsforeninger med danske aktier risikerer fremover at få deres afkast beskattet langt hårdere end i dag, hvis en ny lov fra skatteministeren kommer igennem Folketinget.

Det skriver dagbladet Børsen.

Baggrunden for lovforslaget er, at en EU-dom har pålagt regeringen at stoppe forskelsbehandling mellem danske og udenlandske investeringsforeninger på skatteområdet.

Indtil nu har investeringsforeninger med danske aktier sluppet for at betale skat af udbytter og andre udlodninger fra selskaber i deres portefølje, da investorerne alligevel bliver afkastbeskattet med mindst 27 pct., når de modtager udbytte fra foreningen.

Men samtidig har Danmark opkrævet 15 pct. skat af udenlandske foreninger, der også investerede i danske aktier.

Skatteminister Morten Bødskovs forslag er, at droppe frikortet til de hjemlige aktieinvesteringsforeninger.

"Det er den samlede beskatning af udbyttet fra danske aktier, som bliver større, og i sidste ende vil de påvirke investorernes afkast efter skat. Alle aktieudbytter, som investeringsforeningerne modtager fra danske aktier, vil blive beskattet med 10,95 pct. mere ned i dag og 10,95 pct. mere end ved direkte køb af den samme aktie," siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark, til Børsen.

Ifølge Birgitte Søgaard Holm er den typiske foreningsinvestor i danske aktier helt almindelige danskere, der benytter foreningerne til at sprede risiko.

Hvis lovforslaget vedtages, står investorerne til en ekstra skatteregning på 105 mio. kr., skriver avisen.

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs